Acasă Social Doi bărbați din Codlea sunt cercetați pentru vânzarea ilegală de articole pirotehnice

Doi bărbați din Codlea sunt cercetați pentru vânzarea ilegală de articole pirotehnice

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal după ce, în urma unor controale, au identificat două persoane care intenționau să vândă ilegal articole pirotehnice.

 

Astfel, la data de 25.12.2023, polițiștii au organizat și efectuat o acțiune specifică acestei perioade din an, ocazie cu care au depistat pe strada Nordului, din municipiul Codlea, doi bărbați care intenționau să vândă articole pirotehnice.

În cadrul controlului au fost identificate 4 cutii de dimensiuni mici, cu 60 de petarde/cutie, 5 cutii de dimensiuni medii, cu 15 petarde/cutie, 3 cutii de petarde cu câte 10 petarde/cutie și 60 de din categoria P1, acestea fiind împrăștiate în două cutii.

Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” prev. și ped. de art. 37 lit. a, din Legea nr. 126/1995 republicată, urmând ca la finalizarea acestora, sub coordonarea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, să fie dispuse măsurile legale.