Snoop.ro a contactat peste 20 de persoane care s-au împrumutat la Hora Credit pentru a afla experiența cu acest IFN. Însă numai doi foști clienți au fost de acord să răspundă la întrebări. Unul dintre ei este Dorin, din Brașov, care a făcut contestație la o executare silită.
„Este înșelătorie cu acte, am luat 3.000 de lei, nu am avut o lună-două să plătesc rata. Am vrut să plătesc, dar au urcat dobânzile exagerat, în așa fel încât într-un an să fie 13.000 lei creditul. După care un executor judecătoresc mi-a luat dosarul și am de plătit (acum, n.r.) suma de 23.000”. A găsit un avocat pentru contestația la executare. Dar cererea a fost anulată în instanță, potrivit informațiilor de pe Portal Just, din cauză că n-a fost achitată taxa judiciară de timbru, adică „plata serviciilor prestate de instanţele judecătorești”.
„Părerea mea este una singură: mai bine nu iei bani de la nimeni și te descurci cum poți”, crede Dorin.
Numele Hora Credit a devenit mai cunoscut în 2017 pentru dobânzile anuale efective de peste 60.000%. Unul dintre contracte, potrivit site-ului cabinetului de avocatură Cuculis&Asociații, arăta o astfel de DAE. Era vorba despre un împrumut de 500 de lei pe termen foarte scurt: 14 zile. După cele două săptămâni, persoana avea de restituit 640 de lei.