Acasă Actualitate Doar interese la Partidul Mișcarea Populară. În timp ce simplii membri rămân...

Doar interese la Partidul Mișcarea Populară. În timp ce simplii membri rămân cu ochii în soare, șeful Tomac mai merge o tură la Bruxelles

0

Interesele din jurul Partidului Mișcarea Populară(PMP)!

De curând, PMP a anunțat o alianță cu USR pentru alegerile din 2024. De fapt acest parteneriat îl dorește mai mult Eugen Tomac, liderul partidului, cel care se gândește mai întâi la viitorul său și apoi la ce vor membrii din țară. El a bătut palma cu cei din USR pentru ca să mai prindă încă un loc pe listă la alegerile pentru Parlamentul European. Cum partidul singur nu mai are nicio șansă, era firesc ca Tomac să se reorienteze pentru că nici Băsescu nu mai este activ ca să scoată procentul necesar.

Prin țară, membrii sunt total nemulțumiți. Aceștia se gândesc la alianțe cu alte partide, dar nu cu USR, mai ales că mulți dintre cei aflați în prezent la PMP provind din vechiul PDL.

Dar mai conteză ce vor ei dacă liderul Tomac și-a securizat locul ”călduț” din Parlamentul European? Cât despre bătălia din interiorul partidului, cea cu Cristian Diaconescu,  aceasta se dă pentru SUBVENȚIA primită de la stat. Cum este al treilea partid ca număr de aleși pe țară, partidul condus de Eugen Tomac primește o sumă consistentă de la stat. Unde merg banii?

Unde vor liderii, firește… Cu alte cuvinte, doar interese la PMP. Mai puțin interesul cetățenilor! Nu ar fi rău ca membrii să îi ia puțin la întrebări pe cei care fac cărțile la nivel central, nu de alta, dar cineva profită și ia decizii în numele altora. Membrii de rând rămân pe nicăieri, în timp ce ”șeful” mai prinde un mandat.

Mulți din liderii locali au bătut palma cu PNL, alții cu PSD. Unii sunt primari, viceprimari sau consilieri locali. Ce face un lider adevărat de la un partid când vede că membrii săi ”joacă” cu alte partide? Îi dă afară! La PMP șefii sunt pe hârtie. Deși cunosc situația din țară, nu fac nimic.  De frică să nu rămână fără oameni, liderul de carton Tomac tace și acceptă, doar să nu afle cei cu care a bătut palma, adică reprezentanții USR. Pentru că o alianță cu un partid GOL, fără oameni, nu prea are sens. Iar în prezent, PMP este doar pe hârtie, pentru că în realitate partidul mai are doar conducere…și atât!

Articolul precedentCe documente sunt necesare pentru eliberarea cărții de identitate
Articolul următorVirgil Popa: „S-au finalizat lucrările de modernizare pentru infrastructura stradală”
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.