Acasă Actualitate Dino Parc, Vama Buzăului, Castelul Bran, Țara Făgărașului, Hotel Teleferic premiate în...

Dino Parc, Vama Buzăului, Castelul Bran, Țara Făgărașului, Hotel Teleferic premiate în cadrul Galei ”Destinația Anului 2023”

0

Aseară au fost oferite la Iași premiile în cadrul concursului ”Destinația Anului 2023”. „Ţinutul mănăstirilor din Bucovina” a câştigat Marele Premiu. Braşovul a obținut locul I la categoria „Oraşe care inspiră”. Spre mândria noastră, și alte atracții turistice din județ s-au clasat pe podium la alte categorii: Vama Buzăului, Dino Parc, Hotel Teleferic din Poiana Brașov și Țara Făgărașului.

Câştigătorii categoriei „Parcuri de distracţie şi aventură” au fost: locul I Dino Park din Râşnov, pe locul II s-a situat Zaga-Zaga din Vrancea, iar pe locul III Baza Sportivă Brizo.
Vama Buzăului, mențiune specială la categoria Stațiuni turistice
La categoria „Staţiuni turistice”, primul loc a fost ocupat de staţiunea Mamaia, pe locul II s-a clasat Călimăneşti, pe locul III – Ocnele Mari. Menţiunea Specială a fost acordată celor de la Valea Buzăului.
La Iași, în cadrul Galei Destinația Anului 2023, Stațiunea Turistică Comuna Vama Buzăului a fost premiată alături de locuri și orașe cu tradiție în turismul românesc.
Continuăm să dezvoltăm comuna noastră și să demonstrăm că o creștere sustenabilă a unui turism de calitate, se face gândind și lucrând constant într-o comunitate unită.” a declarat Tiberiu Chirilaș, primarul comunei Vama Buzăului.
În categoria „Tărâmuri cu istorie şi tradiţie”, primul loc a fost ocupat de Ţinutul mănăstirilor din Bucovina, pe locul II s-a aflat Ţara Făgăraşului, iar pe locul III – Tărâmul Sfinţilor Botoşani.
La categoria „Atracţii Cultural-Educative” premiul I a fost câștigat de Palatul Culturii din Iaşi, pe locul II s-au aflat Castelul Corvinilor şi Castelul Bran, iar pe locul III – Cetatea de Scaun a Sucevei şi Cetatea Oradea.
La categoria „Resorturi”, locul I a fost ocupat de Green Village Resort, din Sfântu Gheorghe – Delta Dunării, pe locul II s-a clasat Hotel Teleferic din Poiana Braşov, iar locul III a fost ocupat de Dana Resort din staţiunea Venus.
sursa foto Facebook Comunei Vama Buzaului