Acasă Actualitate Din 769 de elevi brașoveni înscriși la Bacalaureat, doar 218 au promovat

Din 769 de elevi brașoveni înscriși la Bacalaureat, doar 218 au promovat

0

Ministerul Educației a făcut publice rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august 2023.

Rata de promovare (după contestații) este de 32,63%, cu aproape 8 procente mai mică decât cea înregistrată în sesiunea de toamnă a anului trecut. Din totalul celor 769 de candidați înscriși și 668 prezenți, 218 au promovat examenul în această sesiune.

Patru candidați au fost eliminați din examen în această sesiune, toți patru fiind depistați cu telefoane mobile asupra lor în timpul probelor scrise susținute la centrul de examen Colegiul Național ‘Radu Negru’ Făgăraș.

Rata cumulată de promovabilitate pe cele două sesiuni ale examenului de bacalaureat este de 82,15%, rezultat cu care județul Brașov se plasează locul al optulea la nivel național. Numărul total de candidați înscriși în acest an, pentru ambele sesiuni de bacalaureat, este de 3.504, dintre care 3.015 din promoția curentă și 489 din promoțiile anterioare.

Începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor, proces care a oferit o serie de beneficii semnificative comparativ cu formatul clasic de evaluare.

 

Articolul precedentCirculație închisă temporar pe Transfăgărășan
Articolul următorJumătate de milion de vizitatori sunt așteptați la Oktoberfest Brașov 2023