Acasă Actualitate Deșeuri în Europa, haine de lux la Brașov! Tone de haine second-hand...

Deșeuri în Europa, haine de lux la Brașov! Tone de haine second-hand descoperite într-o hală din Teliu (FOTO)

0

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au efectuat un control la o unitate economică din localitatea Teliu, împreună cu reprezentanți din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, Garda Națională de Mediu, Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorului și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, unde au descoperit fapte de natură infracțională.

Acțiunea a avut loc la data de 20 octombrie a.c., când polițiștii au verificat punctul de lucru al societății economice, unde se aflau depozitate mai multe bunuri din import. Aici polițiștii au descoperit că în spațiile de depozitate ale unității se aflau haine second-hand, importate ca deseuri din diferite tări, din Europa.

Pentru toate aceste bunuri, identificate în cantități foarte mari, reprezentanții societății nu au putut prezenta documente care să certifice efectuarea operațiunilor de curățare sau dezinfectare a deșeurilor de către persoane specializate în domeniu.

Întreaga cantitate de marfă, descoperită în mai multe hale ale societății, a fost sigilată și urmează fi evaluată.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Importul de aparate, instalații, echipamente, utilaje, substanțe și produse folosite și uzate, din categoria deșeurilor interzise la import”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66, alin (2), lit. a, din O.U.G. 92/2021.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Braşov, sub coordonarea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brasov, în vederea administrării probelor necesare cu privire la împrejurările în care a fost comisă fapta.

 

Articolul precedentAdriana Miron a confirmat plecarea de la Primăria Brașov: ”Da, plec! Am obosit!”
Articolul următorDubă ruptă în două în urma unui accident! Doi morți și trei răniți pe DN12 (FOTO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.