Acasă Actualitate Deficit de personal de 53% la Serviciul de Ambulanță în județul Brașov(VIDEO)

Deficit de personal de 53% la Serviciul de Ambulanță în județul Brașov(VIDEO)

0

Astăzi, în timpul unei conferințe de presă, Coțiu Steluța, director medical la Ambulanța Brașov a oferit mai multe detalii, referitoare atât la incidentul în care un bărbat a spart geamurile unei autospeciale, cât și și la problemele care există în sistem.

Atunci când jurnaliștii au întrebat dacă s-au mai întâmplat evenimente în care echipajul de pe ambulanță a fost agresat, Coțiu Steluța a spus că incidente de o astfel de amploare nu s-au mai petrecut. Totuși, se întâmplă des ca echipajul să fie agresat verbal, deoarece persoanele care solicită apelul devin foarte agitate.

O cauză principală este deficitul de 53% pe care Serviciul Ambulanță îl are în județul Brașov. Doar 15-18 autospeciale cu echipaje se pot afla la intervenții. De aici reiese și timpul mare de așteptare. Aproximativ 15-20 de minute durează o intervenție de cod roșu în urban, în timp ce în rural, timpul ajunge la 30 de minute. Soluția care ar putea duce la scăderea timpului de așteptare ar fi creșterea numărului de autoutilitare și personal.

Mai mult de atât, Coțiu Steluța, directorul medical la Ambulanța Brașov, a menționat că educarea populației este foarte importantă. Educația sanitară este o necesitate, deoarece nu toate afecțiunile reprezintă urgențe. În plus, 10% dintre solicitări false, însă echipajul constată asta abia când ajunge la caz.

Articolul precedentAccident în Piața Sfatului. Unui tânăr i-a căzut o schelă în cap (FOTO)
Articolul următor Ministerul Educației a făcut public calendarul evaluărilor naționale și bacalaureat 2024