Acasă Social Deces în lumea șaguniștilor!

Deces în lumea șaguniștilor!

Printr-o postare pe pagina de Facebook, ieri, 26 noiembrie, Colegiul Național „Andrei Șaguna” a anunțat decesul profesoarei Elena Stavăr
„Cu o figură senină, un trup adolescentin, doamna profesoară Elena Stavăr a întâmpinat numeroase serii de boboci ai colegiului cu un zâmbet interior care-i permitea să trimită spre ei o lumină caldă, învăluitoare. A trecut prin viață calm, cu demnitate, iar suferințele nu i-au înfrânt verticalitatea.
Constantă în acțiune, cu eleganță sufletească a atins totul cu imensa dragoste pentru oameni.
Încercările vieții, chiar furtunile acesteia, n-au dărâmat-o, găsindu-și întotdeauna forța să treacă mai departe cu aceeași eleganță, cu discreție, decență și firesc, precum orice om de mare valoare.
A știut să aducă frumusețea fizicii la nivelul unor tineri porniți pe drumul greu al cunoașterii prin claritatea și căldura mesajului didactic, logica impecabilă a discursului științific și capacitatea de a mângâia sufletele elevilor.
A sădit pasiunea pentru studiul fizicii multora dintre elevii coordonați, ale căror realizări profesionale de excepție au bucurat-o nespus.
Cu ocazia întâlnirilor promoțiilor șaguniste a fost totdeauna alături de absolvenți cu un mesaj de părinte oblăduitor și iubitor, care totodată îi provoca să continue urcușul pe drumul cunoașterii și al vieții.
Și acum, când drumul pământean al DOAMNEI PROFESOARE s-a frânt, noi, șaguniștii, îi transmitem recunoștință întru eternitate!
Drum lin spre stele!”