Acasă Social „Decembrie de poveste la Brașov” aduce zeci de evenimente pentru brașoveni și...

„Decembrie de poveste la Brașov” aduce zeci de evenimente pentru brașoveni și turiști

0

Din 30 noiembrie se deschid oficial sărbătorile de Crăciun în Brașov. Vor fi concerte, ateliere de meșteșuguri și artizanat, spectacole de muzică și teatru, filme pentru toată familia și serbări ale copiilor din grădinițe și școli. Moș Crăciun va fi prezent în Piața Sfatului, începând cu  data de 17 decembrie.

Vă reamintim că pe 30 noiembrie începe evenimentul ,,Decembrie de poveste la Brașov”, cu aprinderea, la ora 17.30, a iluminatului festiv în centrul istoric și deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Sfatului. Alături de brașovenii și turiștii care vin să vadă spectacolul de lumini, va concerta Horia Brenciu, împreună cu orchestra sa, HB Orchestra.

Mai mult, vizitatorii târgului vor putea învăța arta meșteșugului și artizanatului în atelierele organizate la Banca de Cultură Apollonia. Tot aici, aceștia se pot delecta cu piese de teatru, ateliere de creație, concerte de colinde, expoziții de artă și recitaluri muzicale.

Între 30 noiembrie și 7 ianuarie, la Cinema Astra, vor derula 55 de proiecții cinematografice diverse (filmele clasice, romantice, de artă sau musicaluri, filme de Crăciun, titlurile premiate la Oscar). Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

În Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, brașovenii și turiștii sunt invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, din 30 noiembrie până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox -, dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, brașovenii sunt invitați să participe la seria de evenimente organizate cu această ocazie de reprezentanții autorităților publice și de Junii Brașovului.

– ora 10.00, Piața Unirii, eveniment organizat de grupurile de Juni dedicate Zilei Naționale;

– ora 12.00, b-dul Eroilor (zona Modarom), ceremonie militară și religioasă;

– ora 12.30, b-dul Eroilor (Livada Poștei – Teatrul Sică Alexandrescu), defilare personal militar și tehnică militară;

– ora 14.30, concert de colinde Piața Sfatului, organizat de Centrul Cultural Apollonia:

  • 30 – 15.30: Grupuri de coruri de copii cu Claudia Mirițescu;
  • 00 – 17.00: Ansamblul Folcloric studențesc Junii Brașovului și Plaiuri Transilvane;
  • 20 – 18.00: Grupul de colindători CORONA al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu”;
  • 00: Retragerea cu torțe;
  • 00 – 20.00: Corala Armonia.

– ora 18.00, retragere cu torțe pe traseul Piața Sfatului – str. Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”;

Totodată, pentru a crește siguranța celor care vor să participe la acest eveniment și având în vedere fluxul foarte mare de pietoni care se anunță, Comisia de Circulație a avizat restricționarea circulației rutiere pe str. Mureșenilor și în zonele Piața Sfatului și George Barițiu, în data 30.11, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 și 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenție (salvare, pompieri, poliție etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja și două treceri de pietoni temporare.

Moșul îi va asculta pe cei mici și le va oferi daruri în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, începând cu ora 17.00.

Din 6 decembrie, va fi deschis patinoarul din Piața Sf. Ioan și va fi adus, împreună cu Magic FM, radioul lui Moș Crăciun. Accesul pe patinoar și închirierea patinelor sunt gratuite.

 

Restricții de circulație, 1 decembrie 2023:

– de la ora 10.30 vor fi eliberate parcările din zona dintre Casa Armatei și Cinema Astra, Biblioteca Județeană și Livada Poștei;

– între orele 12.00 – 13.00, va fi restricționată circulația pe B-dul Eroilor și pe străzile adiacente,

– începând cu ora 18.00, va fi restricționată, secvențial, circulația pe traseul paradei (retragerea cu torțe): Piața Sfatului – str. Mureșenilor – b-dul Eroilor – b-dul 15 Noiembrie – str. Castanilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”.