Acasă Social De mâine se vor deschide și pârtiile din partea inferioară a masivului...

De mâine se vor deschide și pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul

0

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă: de mâine se va putea schia și în partea inferioară a masivului Postăvarul. Datorită temperaturilor coborâte din această săptămână, am reușit să producem zăpada artificială necesară pentru a amenaja și pârtiile Drumul Roșu și Sulinar. Se va putea schia până în Poiana Brașov, la telegondolă, pe Drumul Roșu, cu ieșire pe Subteleferic sau pe pârtia 3D și apoi Drumul Albastru. Schiorii experimentați vor putea coborî pe pârtia Sulinar, atât Zidul mare, cât și varianta fiind amenajate. Ieșirea se va face spre cabina Capra Neagră, pe varianta spre pârtia Bradul.

De mâine se va schia pe pârtiile Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Kanzel și Doamnei. Vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în ultimele două zile s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.

Stratul de zăpadă bătută pe pârtie măsoară 25 de cm în partea inferioară a masivului și ajunge până la 40 de cm pe pârtiile din zona superioară.

 

Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet

În acest weekend vor funcționa telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și online, pe platforma www.skibv.ro. utilizatorii își pot încărca online ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul are posibilitatea să-și creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.