Acasă Social De la festival la volan cu 0,56 mg/l alcool pur în sânge

De la festival la volan cu 0,56 mg/l alcool pur în sânge

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 07 septembrie 2022, în jurul orei 00.15, în cadrul unei acțiuni organizate și desfășurate în proximitatea unui festival din municipiul Brașov, ce a vizat prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 54 ani, care conducea un autoturism pe bulevardul 15 Noiembrie din municipiul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,56 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.