Acasă Actualitate De ce limitarea platilor cash nu e in regula

De ce limitarea platilor cash nu e in regula

0

In primul rand nu e in regula pentru ca reprezinta un avantaj, un real ajutor de stat pentru toate bancile comerciale. Statul le mareste portofoliul de clienti si volumul de operatiuni marind astfel profiturile bancilor. Profituri pe care ulterior vrea sa le supraimpoziteze ca sa umple niste gauri bugetare, astfel incat sa se poata face in continuare parcuri in sate care nu au canalizare, drumuri care nu se interconecteaza cu altele, ca sa se dea salarii in primarii care ar trebui desfiintate ca nu e normal sa ai unitati administrativ teritoriale care nu isi pot asigura macar functionarea administratiei si in general pentru a sustine un sistem bugetar umflat.

In al doilea rand nu e ok sa limitezi platile cash pentru ca banii sunt niste bunuri care se afla in circuitul civil. Nu sunt bunuri scoase din acest circuit.

In al treilea rand nu e in regula pentru ca statul introduce insidios o prezumtie de rea credinta cu valente neconstitutionale. Averile sunt prezumate a fi legal dobandite. Daca ii opresti pe oameni sa se bucure de bunurile lor, inseamna ca ii consideri de rea credinta.

In al patrulea rand pentru ii obligi pe oameni sa contracteze cu bancile. Vor trebui sa faca un contract de cont curent, un contract de card…. asa cum nu te poate nimeni obliga sa contactezi cu furnizorul de electricitate, ca poate te descurci cu lumanarea, la fel e si cu bancile. Oricum asta e un principiu de pe vremea Romei antice, ca nimeni nu poate fi obligat sa contracteze. Guvernul Romaniei il calca in picioare.

In al cincilea rand pentru ca introduci o supraveghere tipica unui stat totalitar. Statul dar si bancile si emitentii de carduri vor sti ce salam consuma nea Ion de pe strada Sperantei, ce dresuri poarta Maricica de la 3, ce flori prefera mama lui Costica si in felul asta e mai lesnicios dresajul.

Nu vreti voi sa incepeti cu inceputul? Cu dat afara niste zeci de mii de pile, amante si verisori care freaca motanul la mustati? Cu limitarea ciordelilor, ca eu sunt convins 100% ca nu exista investitie publica sau cheltuiala publica care sa nu fie umflata macar nitel, nu neaparat ca a luat careva vreo spaga, ci din incompetenta, indolenta si pentru ca merge si asa.

Zic si eu…

sursa: luju.ro

Articolul precedentBătaie pe o stradă din Brașov între doi srilankezi! Unul a ajuns la Urgențe tăiat de cuțit, altul a fost reținut
Articolul următorMedalii de aur, argint și bronz obținute de sportivii secției de tir sportiv de la CSU Brașov
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.