Acasă Local De astăzi, mămicile din Brașov vor primi vouchere de 2.000 de lei...

De astăzi, mămicile din Brașov vor primi vouchere de 2.000 de lei pentru nou-născuți

0

Consilierii locali au aprobat, în ședința din 28 februarie, modificarea valorii voucherelor pe care municipalitatea le alocă mămicilor din Brașov pentru fiecare nou-născut. Astfel, cuantumul pentru tichetele valorice distribuite în cadrul programului ,,Trusou pentru nou-născut”, începând cu 1 martie, a cunoscut o majorare de la 1.500 la 2.000 de lei.

Se vor acorda 20 tichete valorice x 100 lei/tichet per nou născut, pentru achiziționarea de produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copilului în primele trei luni de viață. Tichetele pot fi folosite numai pentru cumpărarea/achiziționarea de: alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului; scutece și îmbrăcăminte destinată copilului;  produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului; aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului; pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat.

Pentru a beneficia de acest program, trebuie îndeplinite mai multe condiții. Cel puțin unul dintre părinți sau părintele singur are cetățenie română și domiciliul stabil pe raza municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului. Nașterea copilului trebuie să fie înregistrată la o maternitate, publică sau privată, de pe raza municipiul Brașov (cu excepția situațiilor în care fie nașterea copilului nu a avut loc în maternitate, dar medicul de familie al unuia dintre părinții copilului sau de un alt medic confirmă, printr-un certificat constatator, că nașterea a avut loc în municipiul Brașov, fie nașterea a avut loc în afara municipiului la recomandarea unui cadru medical specialist). Totodată, brașovenii trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială (str. Panselelor nr 23) în termen de maxim 60 de zile calendaristice de la data nașterii copilului și să nu aibă datorii la bugetul local.

,,Trusoul pentru nou-născut” este un program derulat de municipalitate pentru sprijinirea brașovenilor care își doresc copii și, implicit, de creștere a natalității la nivelul municipiului Brașov.

Imagine din arhivă.