Acasă Social De astăzi încep lucrările de consolidare a drumului spre Poiana Brașov, pe...

De astăzi încep lucrările de consolidare a drumului spre Poiana Brașov, pe sectorul unde s-a surpat o porțiune din zidul de sprijin al arterei rutiere

0

Este vorba de sectorul de drum pe care s-a surpat o porțiune din zidul de sprijin al arterei rutiere. Se vor turna 25 de piloți forați de 15 metri lungime și cu un diametru de 1,5 m. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 3 luni. Pe perioada lucrărilor se va circula pe o singură bandă, circulația va fi reglementată printr-un sistem de semaforizare 

Primăria Brașov a dat ieri, 18 martie, ordinul de începere a lucrărilor de punere în siguranță a sectorului de drum DN 1E Km 6+500, unde o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat.

Lucrările vor fi realizate în 90 de zile și vor consta în:

  • consolidare și refacere a sistemului rutier, pe o lungime de 80 de metri;
  • înlocuirea structurii de sprijin prin intermediul a 25 de piloți forați cu diametru de 1,5 metri și o lungime de 15.5 metri. Pentru realizarea acestor lucrări de consolidare, piloți și radier, se vor utiliza aproximativ 500 de m.c. de beton și 50 de tone de fier beton;
  • înlocuirea structurii existente și refacerea podețului existent;
  • drenuri de adâncime;
  • amenajarea în amonte a torentului și a camerei de cădere a podețului.

Pe derularea lucrărilor în condiții de siguranță, începând de astăzi, circulația a fost restricționată pe o lungime de 350 de metri, pe o singură bandă, alternativ, fiind dirijată printr-un sistem de semaforizare.

Săptămâna aceasta se fac lucrările pregătitoare pentru asigurarea gabaritului pentru traficul autobuzelor RATBv, lucrări conexe și de organizare de șantier în vederea începerii lucrărilor de foraj pentru piloți.

Firma care realizează lucrările este SC Zohir 84 Cons Construct SRL, având ca subcontractant pe SC Prinfo SRL, iar ca terț susținător SC Maristar Com SRL.

Valoarea contractului, care a inclus și lucrările de proiectare, este de 4.060.330 lei, la care se adaugă TVA.

Vă reamintim că în 2022, pe sectorul de drum DN 1E km 6+500, o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat, astfel că, pentru o perioadă, traficul s-a desfășurat pe o singură bandă, alternativ. Ulterior, în zona respectivă a fost amenajată, provizoriu, încă o bandă, înspre versantul de pe partea dreaptă, pe sensul de urcare.

Traficul este restricționat pentru accesul autovehiculelor peste 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport RATBv.