Acasă Social De 1 Iunie, Cetatea Feldioara devine Cetatea Copiilor!

De 1 Iunie, Cetatea Feldioara devine Cetatea Copiilor!

0
Ziua Internațională a Copiilor sărbătorită și la Cetatea Feldioara! Copiii sunt invitați să pornească într-o călătorie în antichitate pentru a descoperi frânturi din vremuri îndepărtate.
”Pentru că ṣtim că vă faceṭi deja planuri pentru zilele libere care vor veni, vă invităm cu drag în Cetatea Feldioara care va deveni Cetatea Copiilor de ziua lor, pe 1 Iunie!
Copiii sunt invitaţi într-o călătorie ȋn antichitate, pentru a descoperi, ȋn cadrul expoziţiilor și ȋn activităţile interactive pregătite special pentru ei, frȃnturi din vremuri ȋndepărtate. Incursiunea va fi posibilă datorită atelierelor susţinute de membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna ȋn curtea Cetăţii, participanţii putȃnd modela ȋn lut diferite obiecte asemenea celor descoperite ȋn cercetările arheologice și aflate ȋn expoziţii, vor prelucra fibre textile precum strămoșii noștri, dar vor putea vedea și demonstraţii de lupte antice și vor experimenta tirul cu arcul.
Atelierul din Capsula de cultură va fi susţinut de Lucica Olga Savu – arheolog, graţie parteneriatului ȋncheiat cu Muzeul Judetean de Istorie Brasov. Toţi copiii curioși vor putea afla aici alte detalii interesante despre prezenţa dacilor și romanilor pe aceste meleaguri.
Accesul este gratuit pentru copii, iar activităţile pregătite pentru ei se vor desfășura ȋn intervalul 10:00 – 17:00.” este mesajul care apare pe pagina de Facebook Cetatea Feldioara – Marienburg.