Acasă Social Dan Tănasă: „Într-o țară normală, Klaus Iohannis nu ar fi ajuns niciodată...

Dan Tănasă: „Într-o țară normală, Klaus Iohannis nu ar fi ajuns niciodată președintele României”

0

În cadrul unei conferințe de presă săptămânale a partidului AUR Brașov, deputatul Dan Tanasă a vorbit despre procedurile pe care partidul le-a demarat în vederea suspendării președintelui Klaus Iohannis.

„AUR a demarat o acțiune de strângere de semnături în toată țara pentru a-i determina pe toți parlamentarii PSD, PNL, UDMR, USR, să inițieze procedurile de suspendare, de trimitere definitiv în vacanță a lui Klaus Iohannis. Considerăm că este o rușine națională faptul că ne reprezintă Klaus Iohannis în acest moment, o insulta.(…) Klaus Iohannis este un personaj care nu își poate ascunde disprețul profund pe care îl nutrește față de poporul român.”, a declarat Dan Tanasă.

Parlamentarul AUR a mai menționat că luni, 27 noiembrie, partidul l-a chemat pe premierul Marcel Ciolacu, la Guvern, pentru a explica românilor „de ce a alocat, de la fondul de rezervă, 1,3 milioane de euro către administrația prezidențială, evident pentru a finanța această lungă vacanță a președintelui”. În cadrul aceleiași conferințe, Dan Tanasă a evocat inclusiv motivele pentru care deplasările președintelui sunt de-a dreptul suspicioase.

 „Tot ce înțelegem până acum este că administrația prezidențială este cea mai mare agenție de turism din România, singurul client fiind președintele Iohannis și soția acestuia.” 

„Atat timp cât Iohannis cheltuie 10 bani din fonduri publice trebuie să vină și să explice românilor în ce fel a cheltuit acei zece bani și, mai mult decât atât, Iohannis pare să fie singurul președinte din lume care se plimbă peste tot însoțit doar de soția domniei sale. (…) Este singurul președinte din lume care se plimbă în astfel de delegații oficiale fără să fie însoțit de vreun reprezentant al Guvernului, un om de afaceri, un secretar de stat, de experți, ș.a.m.d; să aibă alături de domnia lui o mână de specialiști care să deschidă o afacere, să stabilească niște legături, niște punți de discuție cu țările în care se deplasează.”, a adăugat deputatul AUR.

Pentru a urmări conferința integral intră aici.