Acasă Regional Cursa Sponsorilor va avea loc la Sibiu, în perioada 17 – 19...

Cursa Sponsorilor va avea loc la Sibiu, în perioada 17 – 19 iunie

0

În 2021, inspirați de dorința unei persoane cu deficiențe de vedere de a lua startul într-un tur ciclist, a fost organizat Unstoppable în cadrul Turului Ciclist al Sibiului – Cursa Sponsorilor, desfășurat în perioada 17 – 19 iunie. Unstoppable este în primul rând un exemplu de cum pasiunea și determinarea combat provocările personale.

Ne bucurăm să putem primi la Sibiu și în 2022 pasionați ai ciclismului din întreaga țară. O parte din participanți au fost și la ediția anterioară, alții sunt la prima participare. Și programul s-a extins puțin și cuprinde mai multe activități, printre care: drumeție, atelier de mobilitate urbană pentru accesibilizarea spațiilor publice, alte sporturi, plus nelipsitele momente de socializare și conectare, declară Andrei Rusu, organizator din partea Asociației Urban Bike Revolution.

Sub umbrela Unstoppable, Urban Bike Revolution reunește proiecte, evenimente și campanii dedicate îmbunătățirii condițiilor de mobilitate și sport pentru persoanele cu nevoi speciale. Ciclismul e un sport extrem de accesibil și integrativ pentru persoanele cu deficienta de vedere, dacă au la dispoziție biciclete și piloti pregatiti.

Începând din acest la și la Sibiu sunt biciclete tandem care sunt puse la dispoziția doritorilor în mod gratuit. Experiența anului trecut ne-a determinat să luăm atitudine. Nu se poate ca într-un oraș cu tradiție în ciclism, pasionații de bicicletă cu deficiențe de vedere să nu aibă acces la acest sport. Mulțumită sponsorilor, alegătorilor și donatorilor din cadrul ediției 2021 a Maratonului Internațional Sibiu am achiziționat aceste biciclete tandem.

O altă activitate inedită o reprezintă atelierul de mobilitate, organizat de As. Amais din București, unde sunt invitați reprezentanți ai autorităților publice să experimenteze  practic accesibilitatea orașului prin prisma unei persoane cu deficiențe de vedere. 

Proiectul este posibil doar printr-un efort extraordinar al comunității. În primul rând trebuie organizate biciclete tandem care ulterior sunt puse la dispoziția participanților. În al doilea rând este nevoie de piloți cu experiență, dar și de biciclete simple ca suport tehnic și de siguranță.

 

Programul întregului eveniment este:

  • Vineri, 17 iunie

Atelier de conectare tineri tipici și tineri cu nevoi speciale, sport și mobilitate fără bariere – Colegiul Economic ”G. Barițiu” Sibiu

Atelier de mobilitate inclusivă – Clubul de Mobilitate Urbană (AMAIs)

Activități de socializare – Street Art Delivery

  • Sâmbătă, 18 iunie

Tur de bicicletă Sibiu – Cisnădie – Cisnădioara – Sibiu – Anii drumeției

Plimbare prin pădure/ Foraging & Picnic – Cisnădioara

Sport fără baiere: cățărare, tenis & fotbal – Parcul Subarini

  • Ziua 3 – Duminică, 19 iunie

Start Cursa Sponsorilor – Turul Ciclist al Sibiului

Vizită & prânz – Muzeul Astra