Acasă Local Cum puteți preveni furturile din autoturisme

Cum puteți preveni furturile din autoturisme

0

Poliția Brașov dorește să reamintească cetățenilor că bunurile lăsate la vedere în autoturisme reprezintă cea mai atrăgătoare țintă pentru hoți. Din experiența ultimilor ani, s-au constatat furturi mai frecvente de genți/poșete, sisteme audio, sisteme de navigație, laptop-uri, telefoane mobile și bani.

De asemenea, hoții pot viza și alte bunuri, cum ar fi componente auto, acumulatori, oglinzi retrovizoare și ștergătoare de parbriz.

Modurile de operare folosite în general de hoți pentru a sustrage bunuri din autoturisme includ:

– Utilizarea de dispozitive electronice pentru dezactivarea sistemelor de siguranță;
– Forțarea încuietorilor și a contactului;
– Sustragerea din interiorul mașinii, profitând de neglijența proprietarilor care pleacă „doar un minut” și lasă mașina pornită sau cu cheile în contact. În majoritatea acestor situații, hoții observă în prealabil victimele și așteaptă momentul oportun pentru a acționa.

Pentru a preveni astfel de furturi, iată câteva modalități:

 • „Montaţi sisteme de alarmă şi antifurt la portiere, roţi şi portbagaj. De asemenea, puteți lua în considerarea montarea în interiorul autoturismului a unor sisteme de înregistrare video care să funcționeze în permanență.
 • Evitați să lăsaţi în interiorul autoturismului bani sau obiecte de valoare care pot atrage atenţia hoţilor (genți, portofele, telefoane, laptopuri, ambalaje ale unor bunuri de valoare etc).
 • Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
 • Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
 • În timpul deplasării cu maşina, cuplaţi sistemul de asigurare a portierelor pentru a nu le da posibilitatea infractorilor să vă sustragă diverse bunuri atunci când opriţi la semafor sau în alte zone.
 • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
 • Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile ( baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi.
 • Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
 • Evitați achiziționarea de componentede autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, s-ar putea ca acestea să provină din furturi!
 • Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere a  uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedate/deposedați la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii).
 • Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate  sau  meşterilor ocazionali, întrucât puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.” au afirmat reprezentanții Poliției Brașov.
Articolul precedentNouă piață volantă în Bartolomeu-Avantgarden. Va fi deschisă săptămânal
Articolul următorCompetiția THOR Eco Challenge pornește de la Coresi, sâmbăta aceasta