Acasă National Cum ajung toți consumatorii de droguri mari influenceri, vloggeri, parlamentari…Ce face statul?

Cum ajung toți consumatorii de droguri mari influenceri, vloggeri, parlamentari…Ce face statul?

0

De câțiva ani buni, din România au dispărut adevărații formatorii de opinie care aveau cultură generală, studii, care erau un reper, un model pentru tineri. În schimb au apărut vloggeri, influenceri, patreoniști, unii dintre ei fiind și consumatori de droguri.

Un exemplu este Ana Morodan, transformată de unii, în special de o televiziune națională, în mare divă. O filmau și la toaletă și la bucătărie și peste tot. Proști care să urmărească sunt destui. Problema este la cei care promovează aceste non-valori. Aflăm însă că ”diva blondă” a fost prinsă la volan băută și sub influența stupefiantelor. Da, unii ar spune că e cool, dar nu e deloc. E doar o altă pitipoancă prezentată ca mare vedetă și cam atât.

Problema este că nu doar Morodan apare în acest peisaj, ci și unii parlamentari. În urmă cu câteva săptămâni, un parlamentar ales pe listele USR povestea cu seninătate că a fumat ”iarbă” și etnobotanice. ”Am fumat și eu și iarbă și etnobotanice la viața mea și am învățat pe piele proprie ce-mi face bine și ce nu. Sunt zile în care după tot ce văd la Parlament să dea naiba dacă nu mi-ar veni să mă duc seara acasă pe balcon și să-mi rulez în liniște un joint”, a scris pe Facebook Tudor Benga.

Probabil că mulți se întreabă cum de ajung așa specimene în Parlament. Acești oameni fac legi pentru români. Că s-a drogat, este problema lui, dar să se și laude pe Facebook cu tâmpenia asta, e și problema noastră, a tuturor. Mai ales a celor care au copii. Ce înțelege un adolescent când citește aberațiile parlamentarului, că este ”cool” să fumezi iarbă și etnobotanice dacă până și parlamentarii fac acest lucru…

Culmea, la USR nu e un caz singular, s-au lăudat și alții cu așa ceva, de parcă trebuie să știe cineva când își fumează unul sau altul ”creierii”. Din păcate, în România totul este permis, iar fiecare spune ce vrea, când vrea, unde vrea. Da, este democrație, dar se pare că unii o înțeleg prost. Să îți prăjești mintea cu droguri nu înseamnă că ești un geniu, o vedetă. Din contră!

Poate că ar trebui niște măsuri drastice luate împotriva acestor indivizi care nu înțeleg că prin declarațiile lor fac rău altora, unor adolescenți sau tineri care nu înțeleg cât de nocive sunt drogurile. De ce, pentru că, de exemplu,  ”fumații” de la USR, nu atrag atenția asupra pericolului, nu spun că este ceva nociv, ceva rău.

Pe lângă ”rumegătorii de iarbă” au mai apărut și alte categorii de vloggeri, influenceri, etc. Este destul să faci circ, să te iei în gură cu șeful, să faci mișto pe Facebook și deja ești vedetă. Nu contează dacă ai de respectat un statut, că abia legi două cuvinte și nu poți vorbi, că scrii niște aberații, dar ești vedetă. Și ce faci când ai mulți idioți care te urmăresc? Le iei banii, că așa trăiește un influencer adevărat, pe picior mariâe, pe spatele oamenilor mici.

Ca să fie treaba ca la carte, o dai pe patreoane, astfel încât să vină un bănuț sigur de la cititorii de ”avioane”. Că nu știi să dai nici măcar bună ziua când vorbești cu cineva, e altă discuție, de educație, de cei șapte ani de acasă…Dar ei sunt influenceri, sunt vedete…

Unii se filmează prin mașină, pe casă, prin pădure, cu câine, cu purici și povestesc ce au văzut ei la întâlnirile publice, își dau cu părerea despre unii, despre alții, de parcă ar fi niște genii, de parcă nu s-ar adresa unor categorii de oameni cu un grad de inteligență scăzut.

Din păcate, aceștia sunt formatorii de opinie din ziua de azi. Niște indivizi care vor să fie în atenția publicului pentru că altceva nu știu să facă.