Acasă Social Cuibul cerșetorilor! Minori chinuiți și obligați să apeleze la mila oamenilor. Unde...

Cuibul cerșetorilor! Minori chinuiți și obligați să apeleze la mila oamenilor. Unde e Protecția Copilului? (FOTO)

0

Municipiul Brașov a fost acaparat de cerșetori în ultimii ani! Nu există zona publică unde să nu întâlnești o persoană la cerșit. Începând cu Centrul Vechi și până la Lacul Noua, străzile sunt pline de cerșetori. Mai nou, inclusiv în centrele comerciale se cerșește. Culmea, sâmbătă, într-un mall cerșea o bătrânică. Bine îmbrăcată, cu părul ”vopsit” mov, nu părea ca fiind o persoană care să aibă nevoie de ajutor.  La o scurtă deplasare pe la câteva mese, a făcut rost imediat de vreo 50 de lei. Fără efort, fără muncă, totul cu largul concurs al ”bunilor cetățeni” care nu înțeleg că de ce li se dă bani cerșetorilor, din acest motiv numărul lor crește…

Un loc foarte râvnit în ultima perioadă de către cerșetori este trotuarul din fața unui supermarket de la Onix. Într-o singură zi și-au făcut apariția 4 cerșetori. O ”bunicuță” cu un copil, o femeie care strângea bani pentru un copil bolnav, o mamă cu copilul ei, dar și un tânăr care părea destul de apt de muncă. Toți au apelat la mila publicului! Din păcate, acest scenariu este văzut zilnic în acel loc. Problema este că sunt și copii chinuiți și obligați să stea trântiți pe trotuare. Unde este oare Protecția Copilului, unde sunt instituțiile statului? De ce nu sunt decăzuți din drepturi acești părinți? De câte ori au derulat anchete reprezentanții instituțiilor de stat?

Articolul precedentEvenimente de talie mondială în orașele din țară, evenimente politizate și de duzină la Brașov!(FOTO)
Articolul următorTurist mort în Munții Bucegi
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.