Acasă Regional ”Crucea șaguniană” dusă în derizoriu de către ÎPS Laurențiu Streza! Toți bugetarii-șefi,...

”Crucea șaguniană” dusă în derizoriu de către ÎPS Laurențiu Streza! Toți bugetarii-șefi, bețivii, analfabeții și ”pârliții” din politică au primit-o!

0
Pe ce criterii se acordă ”Crucea Șaguniană” ținând cont că la Brașov au primit toți politicienii, indiferent de culoarea politică?
Cât de jos poate cobori Biserica Ortodoxă de a ajuns să ofere această distincție doar aleșilor locali, județeni, parlamentari?
Unde sunt brașovenii de rând care au lăsat ceva în urma lor, care au făcut cinste județului Brașov? Unde sunt dascălii, sportivii cu performanțe, polițiștii care au salvat vieți, magistrații corecți sau oamenii cu adevărat credincioși, care se implică mult în zona religioasă?
La Brașov ”a plouat”  cu aceste cruci șaguniene!
Cel care ”aruncă” cu distincția în stânga și-n dreapta este ÎPS Laurențiu Streza. Culmea, nu primesc cetățenii care merită cu adevărat, ci politicienii care trăiesc pe spatele oamenilor de rând, acești bugetari unși pe funcții pe linie politică. Da, unii dintre ei nici nu știu să scrie sau se chinuie să citească, dar, au ”Cruce Șaguniană”. Pe relație de prietenie, pe recomandări venite pe linie politică, papagalii din instituțiile statului au fost “miruiți” cu aceste titluri.
Am încercat să aflăm de la Mitropolia Ardealului motivele care stau la baza acordării acestor titluri bisericești “bugetarilor”, dar, deși vorbim despre o instituție care trăiește pe bani publici, a refuzat să ofere răspunsuri. De ce? Pentru că biserica a devenit o castă, nu mai este ce a fost. Cu siguranță că românii ar fi vrut să afle câți brașoveni de rând au primit “Crucea Șaguniană” de la mitropolit, ținând cont că  în județ sunt mulți oameni apreciați care chiar au lăsat ceva în urma lor. Ghinionul lor este că nu sunt în politică. Se mai miră înalții Bisericii Ortodoxe Române că tot mai puțini români merg la biserică și cred în preoți. La ce comportament de baroni regionali au mitropoliții, este de înțeles. Biserica era odată alături de cei săraci, curați, corecți, cei drepți și buni. Acum, biserica este apărătoarea hoților, ba îi mai și răsplătește cu titluri.
Practic, sunt jigniți oamenii de bună credință, cei care cred în Dumnezeu cu adevărat, nu doar pentru a fi pozați și a vedea lumea că merg la biserică, așa cum fac politicienii.
Mai grav este că politicienii au impresia că și merită să primească, că sunt niște oameni deosebiți. Așa devin aroganți și nesimțiți!
Doar că, habar nu au cum gândesc oamenii de rând, ei tot nu realizează că brașovenii nu dau doi lei pe aroganțe și pe aceste cruci purtate în piept. Dacă ar fi fost vreun model pentru comunitate, ar fi avut în palmares realizări mărețe, da, dar așa?
Precizăm că acești indivizi nu au demonstrat nimic în mediul privat. Din contră, unii au mai falimentat firme, dar, s-au lipit pe funcții la stat. Ei, soțiile, amantele lor și tot neamul.
Menționăm că am solicitat Mitropoliei lista cu toți cei care au primit “Crucea Șaguniană”, dar nu am primit-o, deși, am solicitat și prin e-mail și telefonic, dar nimeni nu ne-a transmis-o. Însă, știm sigur că au primit-o aproape toți primarii, șefi de Consilii Județene,  consilieri locali și județeni, prefecți, subprefecți, parlamentari, viceprimari, etc. Știm pentru că “prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul”!Se mândresc cu ea de zici că au luat premiul Nobel pentru pace…