Acasă Actualitate Crucea Roșie Română a lansat Centrul de Promovare a Sănătății din Brașov

Crucea Roșie Română a lansat Centrul de Promovare a Sănătății din Brașov

0

Brașov, 21 septembrie 2023: Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în parteneriat cu Crucea Roșie Franceză și filiala de Cruce Roșie Satu Mare, a inaugurat astăzi, Centrul de Promovare a Sănătății, un proiect dedicat cetățenilor ucraineni stabiliți temporar în Brașov, cât și persoanele vulnerabile din comunitate.

Beneficiarii Centrului de Promovare a Sănătății au acces în mod gratuit la servicii medicale de medicină generală și pediatrie. De asemenea, Centrul de Promovare a Sănătății oferă un sprijin esențial pentru starea generală de bine și echilibrul psihosocial, prin ședințe de consiliere individuală sau activități de grup.

La nevoie, beneficiarii vor fi îndrumați în sistemul medical public și privat din România pentru continuarea investigațiilor, iar Crucea Roșie Română va oferi asistență financiară pentru cazurile vulnerabile care necesită investigații medicale suplimentare și medicamente. Se va asigura, de asemenea, transportul la unități medicale pentru persoane cu dizabilități sau pentru cei cu condiții severe, astfel încât, toți cei care au cu adevărat nevoie să beneficieze de sprijin.

„Toată lumea ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care are nevoie. Deschiderea Centrului de Promovare a Sănătății în Brașov marchează un pas semnificativ în direcția asigurării accesului universal la îngrijirea medicală, fără a ține cont de unde provin aceste persoane, de statutul lor social sau de cetățenie. În același timp, acest Centru simbolizează angajamentul nostru de a aduce transformări pozitive în comunitate.”,  a declarat Gabriela Cercel, director filiala de Cruce Roșie Brașov.

Centrul de Promovare a Sănătății din Brașov se găsește pe str. Bazaltului nr. 11 și funcționează de luni până vineri de la 08:30 la 17:00, iar accesul se face pe bază de programare telefonică la numărul +40723361276.

„Deschiderea Centrului de Promovare a Sănătății este o expresie a angajamentului ferm a Crucii Roșii Române față de sprijinirea comunităților locale. Ne dedicăm pentru a furniza îngrijire medicală, consiliere psihologică și educație în domeniul sănătății, deoarece credem că fiecare viață are o valoare inestimabilă. Prin intermediul acestui Centru, ne străduim să stabilim legături fundamentate pe înțelegere și solidaritate între oameni, contribuind astfel la un viitor în care toată lumea să fie mai sănătoasă și mai fericită.”, a declarat Raluca Buzea, manager Programe de Sănătate, în Crucea Roșie Română.

Centrul de Promovare a Sănătății  este o componentă esențială a unui proiect vast ce implică inaugurarea a cinci centre permanente de promovare a sănătății, alături de implementarea unei Caravane de Sănătate mobile care va parcurge 14 județe din țară pentru a oferi servicii medicale gratuite.

Sprijin medical în 14 județe cu ajutorul Caravanei de Sănătate

În paralel cu Centrele de Promovare a Sănătății, Crucea Roșie Română a lansat în luna iunie a.c. Caravana de Sănătate. Șase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor merge în 14 județe ale țării și vor asigura consultații medicale direct în comunitate, oferind astfel oamenilor șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol. În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române vor evalua starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și vor oferi consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări. Până acum, Caravana de Sănătate a poposit în județele Galați, Tulcea și Constanța și a oferit consultații medicale pentru  1528 de beneficiari. Până în luna august 2024, Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române va ajunge în județele Călărași, Constanța, Tulcea, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Sălaj, Brașov, Sibiu, Satu Mare și Cluj.

Caravana de Sănătate ajunge la comunitățile vulnerabile din județul Brașov în luna iulie 2024.