Acasă Administrativ Cristina Vecerdi: „Uniunea Europeană va acorda României un ajutor de 33,9 milioane...

Cristina Vecerdi: „Uniunea Europeană va acorda României un ajutor de 33,9 milioane euro, ca daune pentru acoperirea efectelor secetei de anul trecut”

0

Cristina Vecerdi a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că Uniunea Europeană va acorda României un ajutor de 33,9 milioane euro, ca daune pentru acoperirea efectelor secetei de anul trecut. Banii provin din Fondul de Solidaritate al UE, care asigură asistență financiară în cazul unei catastrofe naturale. Țara noastră a solicitat ajutorul ca urmare a pagubelor din cele trei vârfuri ale secetei de anul trecut, din lunile martie, aprilie și intervalul iulie-august.

„Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul European, la propunerea Comisiei, după analiza datelor trimise de România. Banii reprezintă ajutorul pe care UE îl dă României la nevoie, prin instrumentul Fondului de Solidaritate, creat special pentru compensarea daunelor companiilor care activează pe piața europeană.

Astfel, fermierii români ale căror producții au fost afectate de seceta din anul trecut vor primi fondurile necesare pentru acoperirea daunelor și asigurarea rulajului necesare producției din anii următori.”,  transmis Cristina Vecerdi.

Articolul precedentPrimăria Săcele continuă lucrările de modernizare și de extindere a rețelei de apă și canalizare
Articolul următorOpera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov vă invită la „Recitalul de la ora cinci”