Acasă Sănătate-Educație Cristina Vecerdi: „Rolul și obligația unui ministru este de a rezolva problemele...

Cristina Vecerdi: „Rolul și obligația unui ministru este de a rezolva problemele din sistem, nu de a fugi de răspundere și de a pasa resonsabilitățile altora”

0
Printr-o postare publicată pe pagina de Facebook, ieri, 17 ianuarie, deputata PNL Brașov, Cristina Vecerdi și-a arătat solidaritatea față de actuala situație a medicilor, cărora le-a fost tăiat bugetul. Mai mult, deputata a criticat modul de acționare a ministrului Rafila care parcă fuge de această responsabilitate.
„Deși medicii de familie au semnalat ministrului Sănătații probleme grave în asistența medicală primară și ambulatoriu, ministrul Sănătății îi pasează pe aceștia la Casa Națională de Asigurari de Sănătate, trimițindu-i să-și rezolve problemele în altă parte, de parcă nu ar fi treaba lui să le rezolve.
Rolul și obligația unui ministru este de a rezolva problemele din sistem, nu de a fugi de răspundere și de a pasa resonsabilitățile altora, mai ales ca CNAS aparține de Ministerul Sănătății, iar bugetul Sănătății a fost propus și susținut de acesta, atât în Guvern, cât și în Parlament.
Aceste probleme și probabil cele care vor mai apărea, denotă lipsa de implicare a ministrului Rafila în problemele stringente ale actorilor din sistemul sanitar românesc.”, a scris Cristina Vecerdi.