Acasă Sănătate-Educație Cristina Vecerdi: „Primăria Brașov nu a contribuit cu 1 leu la îmbunătățirea...

Cristina Vecerdi: „Primăria Brașov nu a contribuit cu 1 leu la îmbunătățirea serviciilor de sănătate existente la ora aceasta în Brașov”

0

Valoarea investițiilor derulate de Consiliul Județean Brașov prin proiecte destinate sănătății a fost de peste 260 milioane lei în ultimii 4 ani. În perioada crizei sanitare generată de pandemia COVID- 19, eforturile Consiliului Județean s-au îndreptat către gestionarea acestei situații de criză sanitară prin construirea și dotarea spitalului modular cu 28 de paturi de terapie intensivă. Acest lucru a permis tratamentul cazurilor critice fără a fi nevoie transferul lor la alte spitale din țară.

Mai mult decât atât, au fost realizate lucrări de eficientizare energetică și reparații capitale a clădirilor spitalului de obsterică și ginecologie, spitalului de pediatrie și a spitalului de neurologie – aflate în administrația Consiliului Județean.

De asemenea, au fost achiziționate echipamente destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale și a creșterii siguranței pacienților din punct de vedere al securității la incendiu.  În ceea ce privește asigurarea accesului la serviciile de sănătate în regim ambulatoriu, au fost reconfigurate și dotate ambulatoriilor de specialitate ale spitalelor din subordinea Consiliului Județean cu echipamente moderne pentru investigații și diagnostic.

„Accesul la servicii de sănătate a constituit mereu o bună temă electorală de care s-au agățat candidați care nu au contribuit niciodată cu nimic la îmbunătățirea serviciilor existente, dar care au aflat că sănătatea este o temă cu care nu poți să dai greș dacă vrei să creezi emoție. Cred că această temă trebuie lăsată în seama celor care au experiență atât în domeniu cât și în strategii de dezvoltare”, a declarat Cristian Vecerdi.

„Brașovenii trebuie să știe de exemplu că UPU Brașov a fost un proiect demarat în 2016 pentru care s-a obșinut finanțare de la BM. De la realizarea documntației tehnico-economice și pâna la inaugurare a fost o muncă colosală , o depășire continuă a obstacolelor , un consum de energie fantastic care s-a realizat fără lamentări publice și fără a gasi vinovați pentru întârzieri. Am mers înainte și am finalizat.

Brașovenii trebuie să mai știe că rebilitarea și consolidarea Pavilionului Central al Spitalului Județean a durat 6 ani ( inclusiv în timpul pandemiei), timp în care nici un alt spital din Brașov nu a rezolvat urgențele majore. A fost un efort comun al întregului personal medical și auxiliar pentru care merită tot respectul și admirația comunității.

Pavilioanele Astra și Tractorul sunt utilizate de spital ca activitate medicală dar proprietarul clădirilor este Primăria Brașov! Prin urmare nimeni în afară de proprietar nu poate accesa finanțări ( ca beneficiar) și nimeni altcineva în afară de proprietar nu poate modifica structural aceste clădiri.

Consiliul Județean s-a adresat în mai multe rînduri primăriei pentru ca aceasta transfere proprietatea celor 2 clădiri, având în vedere dorința de reabilitare a acestora datorită deschiderii unor axe de finanțare prin PNRR. Solicitarea a rămas fără răspuns .
Primăria vrea spitale noi dar pe cele aflate in proprietate le lasă să se degradeze. Oncologia și Nefrologia puteau demult fi relocate dacă proprietarul clădirii ar fi arătat interes și bunăvoință.

Primăria Brașov nu a contribuit cu 1 leu la îmbunătățirea serviciilor de sănătate existente la ora aceasta în Brașov deși este proprietarul clîdirilor în care se desfășoara acte medicale. Primăria nu a contribuit cu 1 leu la atragerea de medici tineri care să compenseze specialitățile deficitare așa cum se întâmplă în alte orașe mari din țară. Primăria nu vede, nu aude dar promite spitale noi ale caror proiecte nu le poate susține. Primăria găsește mereu alți vinovați pentru eșecurile ei.

Până la spitale noi (pe care cei care ne mai pricepem ne angajăm să le și facem) ce facem cu cele care până acum au primit și tratat mii de pacienți?”, a explicat deputatul PNL, Cristina Vecerdi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.