Acasă Actualitate Cristina Vecerdi: „Patru miniștri liberali au lansat Planul Național de Acțiune privind...

Cristina Vecerdi: „Patru miniștri liberali au lansat Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară”

Patru miniștri liberali au lansat Planul Național de Acțiune privind Siguranța în Școli. Deputatul Cristina Vecerdi a explicat pe pagina sa de Facebook ce înseamnă acest plan. De asemenea, a declarat că siguranta elevilor este un lucru foarte important. Mai mult de atât, planul tratează cu prioritate combaterea traficului și a consumului de droguri în rândul elevilor, prevenirea violenței și a cazurilor de bullying, precum și reducerea riscului de expunere a elevilor la un mediu infracțional

„Patru miniștri liberali au lansat Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară, care urmărește creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ. Sunt tratate cu prioritate combaterea traficului și a consumului de droguri în rândul elevilor, prevenirea violenței și a cazurilor de bullying, precum și reducerea riscului de expunere a elevilor la un mediu infracțional.

Potrivit Planului, în fiecare unitate de învățământ preuniversitar se vor crea grupuri de acțiune, cu specialiști din domeniile vizate. În aplicarea normelor vor fi implicate cadrele didactice, părinții și reprezentanții asociațiilor de elevi. În afară de activități practice și campanii de conștientizare, Planul prevede includerea în programa școlară a unor cursuri obligatorii de educație pentru sănătate și a unor tematici de prevenire a faptelor anti-sociale în cadrul programului ”Școala Altfel”.

Miniștrii liberali care au lucrat la acest Plan Național sunt: ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu,  ministrul Educației, Ligia Deca,  ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veştea,  ministrul Culturii, Raluca Turcan.”, a transmis Cristina Vecerdi, Deputat PNL Brașov.