Acasă Parlamentar de Brașov Cristina Vecerdi dorește ca toți pacienții să aibă dreptul la medicină personalizată

Cristina Vecerdi dorește ca toți pacienții să aibă dreptul la medicină personalizată

0
Deputatul PNL Cristina Vecerdi a inițiat alături de Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației Femeilor Liberale, un proiect de lege prin care dorește ca toți pacienții români să aibă dreptul la medicină personalizată.
”Am susținut, în calitate de co-inițiator, votat și adoptat, în Camera Deputaților, un proiect de lege, inițiat de colega mea, deputatul Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației Femeilor Liberale, ce oferă pacienţilor din România dreptul la medicină personalizată.
Această lege completează Legea drepturilor pacientului și prevede că acesta are dreptul la medicină personalizată, pe baza recomandării medicale, iar prin medicină personalizată se înțeleg îngrijirile de sănătate acordate pe baza unui model medical, astfel încât pacientul să beneficieze de servicii medicale preventive, de diagnostic, curative, de reabilitare, respectiv îngrijirii terminale specifice fiecărui pacient.
În plus, medicul are obligația să pună la dispoziția pacientului informații fiabile, pertinente și ușor de înțeles, referitoare la opțiunile pe care le va avea acesta privind intervențiile medicale propuse, inclusiv riscurile acesteia.
Pe de altă parte, încurajează aplicarea unor tratamente personalizate inclusiv prin introducerea mai rapidă a unor medicamente în schemele de tratament.” este mesajul deputatului PNL de Brașov Cristina Vecerdi.