Acasă Social Coresi devine Universul Copilăriei!

Coresi devine Universul Copilăriei!

0

Universul copilăriei înseamnă dans, joacă, să explorezi, să descoperi și să înveți lucruri noi. De ziua celor mici, Coresi devine Universul Copilăriei!  Momente de creativitate, distracție și, desigur, multe multe premii te așteaptă de 1 Iunie la locul tău preferat de distracție. Va fi o zi plină de emoții și bucurii, cu demonstrații de dans, expoziții, tiroliană, concursuri, ateliere creative și jocuri interactive pentru copii, părinți și bunici. În plus, te vom lua cu noi într-o călătorie fascinantă printre planetele sistemului solar, apoi ne vom distra împreună la un super concert cu Andreea Bălan.

 

Ce te așteaptă de 1 iunie la Coresi?

 

  • EXPO Brickenburg – Zilele Fanilor LEGO – Expoziție și ateliere, în perioada 27 mai – 3 iunie, în zona Piața cu Copaci. Asociația Brickenburg și Coresi Shopping Resort te invită să vizitezi EXPO Brickenburg – Zilele Fanilor LEGO®! Aici vei avea ocazia să descoperi lumi fabuloase, de la excursii în Parcul Jurassic sau la reședința de vară a Contelui Dracula, trecând prin zone portuare ori șantiere de construcții cu activitate intensă, de la navele Star Wars „dintr-o galaxie indepărtată” la mecanismele sofisticate ale modelelor din tema LEGO®

 

  • Inspectoratul de Jandarmi Județean “Nicolae Titulescu” Brașov, în zona exterioară Food Court, 10.00 – 16.00: îi așteaptă pe cei mici cu concursuri interactive, demonstrații ecveste, expoziție tehnică și echipamente. Din aventura zilei nu putea lipsi atracția tirolianei pentru copii ( începând cu ora 12.00) in proximitatea locului de joacă exterior.

 

  • Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, 12:00-14:00, intrare Piața cu Copaci: Micii polițiști în devenire intră din nou în acțiune, chiar de Ziua Copilului! Dacă ești curios să descoperi activitățile zilnice ale polițiștilor, să testezi tot felul de echipamente speciale și să afli mai multe despre tehnicile folosite de poliție în diferite situații, vino să faci echipă cu ei. Iată ce ți-au pregătit: întâlnire cu câinele de la Serviciul Criminalistic, prezentare Tehnici criminalistice, va fi prezent și Serviciul Acțiuni Speciale cu dotare tehnică (arme, butuc, robotel, etc.), Laboratorul, aparatul Trukam, etiloteste de la Serviciul Rutier, dar și alte surprize motorizate.  Indiferent care latură a poliției te încântă, te vei puteabucura de multe activități educative și distractive!

 

  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, în zona de parcare Come Back / Tucano, 00 – 16.00.  Alături de prietenii noștri te așteptăm cu cele mai inedite și interactive activităţi. Cei mici vor putea participa la  prezentarea tehnicilor de intervenție, exerciţii practice demonstrative și multe surprize (2 autospeciale de apă și spumă, 2 echipaje SMURD, motocicletă, autospecială scafandri, câinele de serviciu, autospecială pirotehnic, autoscara, UTV), dar și cu un traseu cu obstacole pentru copii.

 

  • Spectacol Opera Brașov – Domnul Goe: Pornim în aventurile copilăriei alături de clasicele povești prezentate de artiștii Operei Brașov! Pe 1 iunie, ne distrăm alături de prieteni și descoperim aventurile Domnului Goe în cadrul spectacolului pentru copii de Ioan Gârmacea, după I.L. Caragiale, susținut de la ora 16:30 în Piața cu Copaci.

 

Ziua va fi completată cu ateliere tematice și face painting pentru cei mici – între orele 10:00 – 16:00, Piața cu Copaci, un spectacol de dans al școlii de muzică INK Music – între orele 14:00 – 15:30, dar și cu show al școlii de dans Vals 97 – între orele 1530 – 16:00, Piața cu Copaci.

Andreea Bălan, alături de trupa sa de dansatori, vine să ne încânte cu un super concert dedicat celor mici și mari, pe Scena Comunității din Piața cu Copaci. Abia așteptăm să o vedem live în data de 1 iunie, de la ora 17:30!

 

  • AstroShow – între orele 19:30 – 21:50, parcarea Coresi

Profesorul Trăsnit se joacă de-a știința cu toți copiii de la AstroShow Coresi. Vino să îl cunoști și să te joci de-a chimia, fizica și astronomia cu cel mai simpatic profesor din țară! Cel mai mare vânător de eclipse român, Cătălin Beldea, vine la Coresi și prezintă ultima expediție de pe insula Timor – cunoscută ca insula Misterioasă în romanele lui Jules Verne. Te-ai uitat vreodată printr-un telescop spațial? La Coresi vine chiar Hubble Space Telescope, un telescop-copie a celebrului telescop NASA, iar tu vei putea observa stele prin el!

 

Vom observa: Planeta Venus, în fază de Prim Pătrar, Planeta Marte care se va afla în roiul stelar Stupul (Beehive). Este un moment foarte rar, când Marte traversează această aglomerare de stele, dar și Luna și craterele lunare plus locul de aselenizare Apollo 11

 

În weekendul 3-4 iunie, cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, vânătorii de munte brașoveni alături de partenerii americani vor organiza, în parcarea Coresi (intervalul orar 10:00 – 17:00) prezentare de tehnică, materiale și echipamente militare. De asemenea, în cadrul activității copiii pot învăța și practica tehnici de cățărare la panou artifical, sub îndrumarea vânătorilor de munte. Copii vor putea descoperi echipamente aeriene de supraveghere, complexul antiaerian Oerlikon, armament de infanterie, tehnică de transport și evacuare în teren muntos ATV (All Terrain Vehicle)  și UTV (Utility Task Vehicle), dar și echipamente de poliție militară, comunicații, geniu și  Apărare CBRN (Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară).

La Coresi Shopping Resort am scris, alături de tine, cele mai frumoase povești ale bucuriei de a fi împreună! Te așteptăm în prag de sărbătoare să celebrăm împreună mândria copilăriei!

 

Hai cu noi în Universul Copilăriei, pe 1 iunie, la Coresi Shopping Resort! Participarea la toate activitățile este gratuită!   Descoperă pe www.coresibrasov.ro programul detaliat al evenimentelor.  Noi venim cu surprizele, tu vii cu entuziasmul!