Acasă Social Copiii care invata in 2 scoli rurale si 1 gradinita din judetul...

Copiii care invata in 2 scoli rurale si 1 gradinita din judetul Brasov se bucura acum de conditii moderne multumita Asociatiei BookLand

0

Asociatia BookLand a incheiat lucrarile de renovare a doua scoli si o gradinita amplasate in Homorod si Daisoara, comuna Ungra, judetul Brasov, in cadrul programului ”Renovare scoli in mediul rural” al carui motto este Impreuna CONSTRUIM oameni! Scolile au fost construite la inceputul secolului trecut si au beneficiat pana in prezent doar de mici ”cosmetizari”, in urma cu aproape 20 de ani.

In plus, in 2022 Asociatia BookLand va renova inca 2 unitati scolare in judetul Brasov, situate in comuna Crizbav, respectiv in comuna Ungra, pe langa cele 25 de scoli rurale din alte judete. Pana in acest moment BookLand a schimbat destinul a mii de elevi din 37 scoli rurale.

Copiii exceptionali din satele romanesti nu sunt incurajati sa aiba incredere in valoarea lor fiind lasati sa studieze in conditii greu de imaginat. Acum, copiii din Homorod si Daisoara se bucura cu adevarat de conditii optime de invatatura, socializare si joaca – asa cum merita toti copiii, indiferent de mediul de provenienta, urban sau rural! Inutil de precizat ca, pentru unii dintre ei, scoala arata mai bine decat casa parinteasca…

Si la 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐇𝐨𝐦𝐨𝐫𝐨𝐝 (jud Brasov) am inceput cu inceputul: scosul podelelor deteriorate, am continuat cu turnarea sapei in fiecare sala de clasa, pe rand, deoarece cursurile se desfasurau in timp ce noi executam lucrarile de renovare.  Intrucat scara principala de lemn a  cedat, am cofrat-o si am turnat-o pentru a fi trainica. Am continuat cu repararea si zugravirea peretilor, cu montajul parchetului, respectiv punerea gresiei. Am inlocuit usa de la camera centralei cu una anti-foc si am transformat camera Cornul si laptele’ intr-un spatiu igienizat. Iar in timp ce reparam exteriorul scolii, schimbandu-i si sistemul pluvial, cativa reprezentanti ai scolii au zugravit usile si elementele decorative de metal din cladire. La final mobilierul modern a contribuit la completarea personalitatii acestei scoli. Primaria Homorod a imprejmuit si iluminat terenul de sport pe care noi l-am finalizat din luna noiembrie 2021. La 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐃𝐚𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐚 am reparat, tencuit si zugravit peretii (interior-exterior), am reparat coltul de acoperis prin care ploua, am raschetat si lacuit parchetul, am montat placi noi de gresie, am inlocuit tot mobilierul scolar vechi, am montat prize si intrerupatoare, am dotat toaleta cu chiuvete cu dulap, dispensere hartie si dozatoare sapun, am inlocuit usile de lemn cu unele noi din tamplarie PVC, am reparat cele 2 scari de acces protejandu-le cu copertine, am pavat curtea cu pavele si borduri si am inlocuit gardul vechi de lemn cu unul modern. Si cladirea Gradinitei Daisoara a avut nevoie de reparatii la exterior (ziduri, sageac, stalpi sustinere), de amenajarea si dotarea unei sali de sport, de gresie montata la intrare si de mobilier exterior pentru locul de joaca.” – a declarat Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia Bookland.

Multumirile asociatiei merg catre oamenii inimosi din companiile partenere care au contribuit la aceste realizari: Fundatia Alber, Isomat Romania, Temad Romania, Petra Pavaje, Terra Gres, Policolor Romania, Fabryo Corporation, Decathlon Romania, Wipro Romania, Trutzi, Stehos Acero, Termoplast Romania, Novatik Romania, Sanotechnik Romania, Limpio Romania, ArtDecor, Holver, SolExpert Group, Ceramica Bianca, Lotus Ceramicas, RG Design, Marvicon, Porta Doors Romania, Ceramus, Savelectro, Misavan, Asevi.

Echipa BookLand mai are un vis: acela de a construi pana in 2023 prima scoala etalon pentru Romania, o scoala 100% moderna (cu cantina, facilitati sportive, cinema, sala spectacole, laboratoare, spatii relaxare etc) pusa gratuit la dispozitia copiilor din zona rurala aleasa! Va urma modelul finlandez (adaptat local) si va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala.

De peste 11 ani, asociatia contribuie la sublinierea importantei educatiei & dezvoltarii personale prin Conferintele BookLand Evolution si materialele video Inspirationale care transmit tinerilor mesajele unor mentori cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care ofera un mix echilibrat de activitati educationale & distractie in mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor – initiativa care acorda copiilor defavorizati din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate!

Toti cei care le impartasesc viziunea, se pot alatura demersului BookLand completand Formularul 230, donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand. (Va invitam sa urmariti Videoclipurile post-renovare)