Acasă Actualitate Consiliul Suprem de Apărare al Țării a înființat un comitet de lupta...

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a înființat un comitet de lupta antidrog care există deja

Lupta împotriva drogurilor a devenit un subiect atât de important, încât a ajuns pe masa membrilor Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT). Astfel, a fost anunțată înființarea un Comitet de lucru care să lupte cu drogurile.

„Membrii Consiliului au decis constituirea unui grup de lucru interinstituțional format din secretari de stat, nominalizați de către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, reprezentanți ai Serviciului Român de Informații, procurori desemnați de către Ministerul Public și specialiști din instituțiile angrenate, sub coordonarea Guvernului României.”, se spune în comunicatul CSAT, potrivit Stiripesurse.

Numai că acest Comitet există deja de ani buni. El este prevăzut în lege și stipulat în Strategia Națională Antidrog sub numele de Consiliul Consultativ, iar secretariatul acestui Consiliu este gestionat de Agenția Națională Antidrog.

Semnalul de alarmă a fost tras de ONG-urile din domeniu care acum se îndoiesc de seriozitatea CSAT atunci când susține că se dorește un efort național pentru a lupta cu acest flagel tot mai periculos în România.

„Comitetul propus este deja stipulat in Strategia Nationala Antidrog ( Consiliul Consultativ) si secretariatul este gestionat de Agenția Națională Antidrog – obiectiv 11 coordonare.

Va rugam sa ne comunicati care este diferenta dintre propunerea CSAT de Comitet de lucru si existenta in fapt a acestui Comitet prin legislatia existenta (Consiliul Consultativ). Avem convingerea ca pentru intalnirea CSAT de astazi 12.10.2023 au lucrat o serie de consilieri din toate institutiile a caror reprezentanti fac parte in CSAT si opinam ca nu au citit legislatia in vigoare.”, au transmis ONG-urile, după cum susține Stiripesurse.