Acasă Social Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe

0

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât în şedinţa ordinară a lunii martie ca în acest an, în mod excepţional, să se acorde 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv prelungirea perioadei pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Decizia a fost luată având în vedere faptul că în ultimul an mai multe persoane valoroase au împlinit vârsta eligibilă pentru a fi nominalizate pentru titlul onorific Pro Urbe.

De asemenea, ţinând cont de faptul că Municipiul Sfântu Gheorghe este un oraş multicultural şi multietnic, Consiliul Local a considerat că este foarte important principiul reprezentaţivităţii, drept urmare prin excepţie, în anul 2024 vor fi acordate 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv va fi prelungită perioada pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Premiul Pro Urbe a fost instituit în 1997 şi este cea mai înaltă distincţie oferită de Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Potrivit regulamentului, pot fi distinşi cu acest titlu cetăţenii născuţi sau domiciliaţi în municipiu, care au împlinit vârsta de 70 de ani şi care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localității, sau care au dobândit o recunoaștere notorie a activității lor pe plan local, județean, național sau internațional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe.