Acasă Social Consiliul Judeţean Braşov dă startul proiectului de fundații pentru viitorul pod de...

Consiliul Judeţean Braşov dă startul proiectului de fundații pentru viitorul pod de la Voila

Consiliul Judeţean Braşov a transmis joi, 7 iunie, ordinul de începere a părţii de proiectare din cadrul contractului privind „Proiect Tehnic şi Execuție fundații Pod DJ 105 Km 0+660 în localitatea Voila”, semnat zilele trecute cu Asocierea de firme SC Con-A Operations SRL – SC Prinfo SRL.

Contractul vizează construirea fundaţiilor pentru viitorul pod peste Olt, situat pe drumul judeţean DJ 105 în localitatea Voila, obiectiv pe care Consiliul Judeţean Braşov îl implementează cu finanţare din PNDL Etapa a II-a, în vederea asigurării conexiunii rutiere cu Baza NATO de la Cincu.

După demolarea vechiului pod, realizată prin implozie în luna septembrie a anului trecut, executivul CJ Braşov a comandat două expertize care să analizeze starea fundaţiilor iniţiale. Expertiza tehnică a soluţiilor de proiectare şi cea geotehnică privind execuţia lucrărilor au dat ca singură soluţie necesitarea construirii unor fundaţii noi.

Astfel, în cadrul proiectului de edificare a unui pod nou peste Olt autoritatea judeţeană şi-a asumat realizarea din fonduri proprii a fundaţiilor, în condiţiile în care structurile iniţiale s-au dovedit a fi inutilizabile.

Valoarea totală a acestui contract este de 11.255.552,74 lei, din care partea de execuţie înseamnă 10.770.978,36 lei.

În ceea ce priveşte proiectarea, elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii Autorizaţiei de Construire (DTAC), proiectul de organizare a execuţiei lucrărilor, inclusiv actualizarea studiului topografic sunt în valoare de 44.120,44 lei, realizarea Proiectului Tehnic şi a Detaliilor de Execuţie totalizează 236.613,65 lei, valoarea serviciilor de asistență tehnică a proiectantului pe perioada execuției lucrărilor este de 9.962,68 lei, în timp ce cheltuielile cu organizarea de șantier însumează 193.877,60 lei.

Durata de execuție a contractului este de 120 zile calendaristice. Primele 45 zile de la data transmiterii ordinului de începere sunt alocate proiectării, iar următoarele 75 zile de la primirea ordinului de începere a lucrărilor sunt destinate execuţiei propriu-zise.

Conform caietului de sarcini, noile fundații vor fi indirecte, pe piloţi din beton armat solidarizaţi la partea superioară cu radiere de beton armat.

Având în vedere că după finalizarea lucrărilor cuprinse în acest contract va continua proiectul de execuție a suprastructurii podului, recepția la încheierea lucrărilor va fi admisă doar cu acceptul reprezentantului Con-A SRL și a proiectantului SC Prinfo SRL, pentru a asigura coexistența celor două proiecte investiționale, dar și finalizarea și funcționalitatea în condiții de siguranță a noului pod.

După recepționarea lucrărilor, autoritatea publică judeţeană va transmite antreprenorului Con-A SRL ordinul de reîncepere a contractului din 2021 pentru construcţia noului pod situat la ieşirea din localitatea Voila, obiectiv implementat de asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL.

„Ne mobilizăm să realizăm în cele mai bune condiţii această lucrare esenţială pentru construcţia podului de la Voila. Vom continua să investim în modernizarea infrastructurii rutiere din judeţul Braşov, având în vedere că avem în implementare obiective în toate zonele judeţului şi ne propunem ca în următorii ani să reabilităm o parte însemnată din reţeaua de drumuri pe care o administrăm. Sunt convins că investiţiile noastre se vor reflecta nu doar într-o mai bună conectivitate a localităţilor braşovene cu principalele căi de transport, ci şi într-o dezvoltare în plan economico-social a acestora şi implicit într-un nivel de trai îmbunătăţit pentru locuitorii din judeţul nostru”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban.

Foto: arhivă