Acasă Social Consiliul Județean Brașov aprobă exceptarea Serviciului Salvamont – Salvaspeo de la măsurile...

Consiliul Județean Brașov aprobă exceptarea Serviciului Salvamont – Salvaspeo de la măsurile de reorganizare

Astăzi,Joi, 13 iunie, consilierii județeni au votat în unanimitate hotărârea privind aprobarea exceptării de la aplicarea măsurilor de desființare, reorganizare, fuziune sau transfer a activității pentru Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Județean Brașov.
Forma actuală de organizare, cu un personal predominant operativ, calificat profesional ca salvatori montani și paramedici, inclusiv în funcțiile de conducere și execuție, precum director și economist, și doar două posturi ocupate de persoane cu calificări în domeniile contabilitate, resurse umane, achiziții și administrativ, evidențiază un mod de organizare foarte eficient în raport cu volumul și importanța muncii depuse.
„Având în vedere creșterea fluxului turistic și a numărului de accidente din județul Brașov, precum și dezvoltarea Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov prin înființarea structurilor de salvare în mediul subteran, a echipelor de drone și a scafandrilor, decizia consilierilor județeni va asigura stabilitatea și continuitatea activității Salvamont – Salvaspeo. Acest lucru este esențial pentru menținerea și dezvoltarea serviciilor de salvare montană și speologică în județul Brașov.
Mulțumim Consiliului Județean Brașov pentru implicare și pentru sprijinul oferit în activitatea de salvare montană.”, au transmis salvamontiștii.
Foto: arhivă