Acasă National Consiliul Fiscal: Salariile de la stat sunt mai mari decât la privat

Consiliul Fiscal: Salariile de la stat sunt mai mari decât la privat

0

Rezultatul guvernărilor PSD-PNL!

Salariul mediu brut în sistemul public a fost cu aproape 30% mai mare decât în mediul privat, rezultatul unor guvernări proaste PSD-PNL-UDMR.România rămâne în continuare fruntașă în topul țărilor UE care plătesc cei mai mulți bani din buget pe salarizarea din sistemul public. Salariul mediu brut în sistemul public a ajuns în anul 2021 la 7.004 lei/lună, depăşindu-l cu 27,91% pe cel din mediul privat care s-a situat la 5.476 lei/lună, arată datele publicate de Consiliul Fiscal, potrivit HotNews.ro.

Partea proastă este că reprezentanții Guvernului nu înțeleg nici acum acest aspect. În loc să taie din indemnizațiile Consiliilor de Administrație sau din angajații Agențiilor de Stat care sufocă financiar țara de la revoluție încoace, șefii PNL-PSD s-au gândit că tot de la cei mici trebuie să scoată bani. Astfel că pentru un angajat cu 4 ore se va plăti cât pentru 8, tocmai din cauza faptului că oamenii nu pricep că sunt sectoare unde firma are nevoie de un om doar 4 ore sau chiar 2 ore.

De asemenea, a crescut și impozitarea pe didivende, de la 5 la 8 %. Ce înseamnă asta pentru firmele mici? Lacăt pe ușă! Mulți vor prefera să nu își mai bată capul să plătească taxe și impozite și să țină angajați în spate când oricum mai bine de jumătate din banii merg la stat. Mai bine merg ei și se angajează la stat și desființează firma, astfel nu mai stă cu griji că are de achitat nu știu câte taxe. Ce facilități a făcut statul în această zonă? Niciuna!Micii întreprinzători rămân în continuare cei mai buni contribuabili.