Acasă Social Consilierul Local Raluca-Maria Stancu (PSD) – „Reconversia profesională pentru tinerele mame revenite...

Consilierul Local Raluca-Maria Stancu (PSD) – „Reconversia profesională pentru tinerele mame revenite la serviciu după concediul de creștere a copilului este un pas necesar pentru reîncadrarea în muncă.”

0

În contextul actual, în care echilibrul între viața profesională și cea personală este mai important ca niciodată, consilierul local Raluca – Maria Stancu aduce în atenție un aspect esențial: reconversia profesională a tinerelor mame revenite la serviciu după concediul maternal.

               „Suntem conștienți că societatea noastră se află într-o continuă schimbare, iar femeile, în special cele care au devenit proaspete mămici, se confruntă adesea cu provocări în menținerea unui echilibru între carieră și familie. De aceea, am identificat reconversia profesională ca o cale esențială pentru a le sprijini în dezvoltarea personală și în dobândirea independenței financiare la finalul concediului pentru creșterea copilului.” a declarat Raluca – Maria Stancu, consilier local PSD Brașov.

Principalele direcții propuse de către consilierul local din partea PSD Brașov, sunt:

  1. Programe de Formare și Pregătire Profesională: Inițierea unor programe specifice care să ofere tinerelor mame posibilitatea de a se recalifica și de a accesa domenii de muncă în care există cerere crescută pe piața muncii.
  2. Consiliere și Mentorat: Crearea unor programe de consiliere și mentorat, în care femeile care au trecut prin procesul de reconversie să ofere suport și îndrumare celor care doresc să înceapă o nouă carieră.
  3. Asistență Financiară: Bugetele pentru astfel de inițiative ar trebui să provină de la Primăria Brașov, în parteneriat cu AJOFM Brașov, cu organizațiile non-guvernamentale și companiile interesate de susținerea femeilor în dezvoltarea profesională.

„Reconversia profesională nu este doar un beneficiu pentru femeile reîntoarse din concediul de creștere a copilului, ci și pentru întreaga comunitate. O forță de muncă diversificată și echilibrată aduce multe beneficii în plan economic și social. Primăria Brașov poate și trebuie să facă o alocare bugetară pentru acest proiect, proiect în care poate atrage parteneriate cu AJOFM Brașov, cu organizațiile non-guvernamentale și companiile interesate. Reconversia profesională pentru tinerele mame este un pas necesar pentru reîncadrarea în muncă.” a transmis consilierul local.

Articolul precedentDracula Film Festival călătorește de la Brașov și ajunge la Timișoara!
Articolul următorWaterBear lansează filmul documentar „Spiritul Pădurii” despre Pădurea cu Povești Nemuritoare din Nucșoara