Acasă Social Consilierii locali PSD-PNL susțin că Allen Coliban propune Consiliului Local proiecte cu...

Consilierii locali PSD-PNL susțin că Allen Coliban propune Consiliului Local proiecte cu grave deficiențe și abateri de la legalitate. Toate acestea trădează incompetența administrativă

0

Alexandra Crivineanu, liderul de grup al consilierilor social-democrați de la Brașov, dar și Pamela Diaconu, consilier local PNL, președintele Comisiei Juridice a Consiliului Local informează opinia publică cu privire la gravele nereguli existente în proiectele propuse votului Consiliului Local de către inițiatorul Allen Coliban.

„Primarul în funcție este principalul dezinformator al Brașovului, expert în a ocoli temele care contează- prejudiciile pe care el le-a adus bugetului local.

Parcul de la IUS, proiectul cu care se laudă încă din campania electorală din 2020 este o manipulare eșuată de a convinge brașovenii că acest proiect este fezabil. Nu poți face investiții pe un teren privat! Nu poți aproba indicatori tehnico-economici pentru o investiție pe un teren privat, fără acordul proprietarului. Ba mai mult, proprietarul terenului spune că primăria și cei care au elaborat studiul de fezabilitate ce ne-a fost supus aprobării, în mod cert, NU au avut acces pe teren. Totodată, există neconcordanțe majore între costurile pentru parc menționate în Strategia de infrastructură verde a Municipiului (7,5 milioane euro) și studiul de fezabilitate propus spre aprobare, ieri (237 milioane euro).

Regulamentul accesului auto în zona de Centru Istoric vine în contextul în care administrația USR de la Brașov nu a realizat în 4 ani niciun loc nou de parcare, ba mai mult a și desființat din cele existente. Avem nevoie de cel puțin o parcare mare în zona de centru! Avem nevoie de soluții pentru locuitorii zonei și pentru turiști și, mai apoi, de restricții.
În plus, legea face referire la excluderea de la această reglementare a clădirilor cu funcțiuni publice: spitale, biserici, cimitire etc.

Un alt punct la care am cerut respectarea legii este Școala Buffer. Un spațiu pe care, de altfel, ni-l dorim pentru elevii brașoveni și pe care l-am votat în ultimele două ședințe, dar cu amendamente. Ce privesc respectarea legii: corelarea caietului de sarcini cu contractul pe care municipalitatea îl va încheia cu cei care ne oferă spațiul pentru relocarea temporară a elevilor.

De asemenea și în cazul achiziționării Hanului de la Pietrele lui Solomon am identificat aspecte de nelegalitate și neconcordanță între referatul de specialitate (care precizează excluderea suprafeței de pădure și exproprierea drumului la prețul de grilă notarială) și proiectul de hotărâre suspus aprobării noastre. Mai întâi, acolo trebuie făcută dezmembrarea și apoi comasarea, pentru a vota în deplină legalitate.

Ne dorim respectarea legii și să ne exercităm votul în cunoștință de cauză.
Așa cum am mai spus, nu vrem sa fim parte a unei administrații ce prejudiciază orașul nostru aprobând și semnând documente ilegale, incomplete. Nu vrem să fim parte a abuzurilor și minciunilor unei administrații ce conduce acest oraș de 4 ani!

Noi, alianța PSD-PNL, am votat în Consiliul Local peste 99% din proiectele inițiate de primarul Coliban.”, au susținut consilierii locali PSD-PNL