Acasă Social Consilier Local Raluca-Maria Stancu (PSD) – „Coliban politizează evenimentele de amploare și...

Consilier Local Raluca-Maria Stancu (PSD) – „Coliban politizează evenimentele de amploare și își însușește proiectele rivalilor politici”

În calitate de consilier local, aduc în atenția opiniei publice două derapaje ale actualei administrații USR a Brașovului.

Primul derapaj se referă la politizarea evenimentelor de amploare. În contrast cu exemple pozitive, precum Târgul de Crăciun din București, unde iluminatul festiv a fost aprins de trei elevi olimpici la matematică, la Brașov, primarul Allen Coliban a monopolizat acest moment în scop electoral. În loc să ofere această ocazie unor tineri talentați sau unor personalități ale Brașovului, primarul USR își asociază imaginea cu orice eveniment care poate strânge mii de brașoveni, lăsând să se înțeleagă că este singurul responsabil de organizarea lor. Brașovenii trebuie să înțeleagă faptul că avem nevoie să evoluăm și că există mulți alți cetățeni ai Brașovului care merită recompensați prin promovarea de către Primăria Brașov la manifestări de acest gen. Depolitizarea acestor evenimente este foarte importantă pentru instaurarea unui climat de normalitate socială.

Al doilea derapaj se referă la preluarea de către primarul Coliban a unor proiecte ale adversarilor politici. În acest caz, proiectul „miercurea brașovenilor”, care oferă reduceri la transportul pe cablu din Masivul Postăvaru, a fost inițial propus de către mine în luna februarie 2023. Proiectul a fost tratat cu dezinteres la momentul respectiv de către primarul Coliban. Cu toate acestea, proiectul a fost adoptat de către Consiliul Local Brașov după ce a fost modificat și prezentat ca fiind inițiativa primarului în ședința de la finalul lunii noiembrie 2023. Este excelent faptul că brașovenii primesc reduceri de preț la jumătate pentru transportul pe cablu spre pârtiile Masivului Postăvaru, stimulând astfel practicarea sporturilor de iarnă. Din păcate nu este prima dată când administrația USR a Brașovului recurge la însușirea proiectelor adversarilor politici fără a menționa sau menționând deficitar sursa acestor proiecte. Astfel de strategii de însușire a proiectelor dovedesc faptul că la capitolul maturitate politică, atât USR cât și Coliban nu obțin notă de trecere. 

Ne aflăm în fața unor certitudini! Coliban politizează evenimentele de amploare și își însușește proiectele rivalilor politici dovedind faptul că a intrat în campanie electorală, deși realizările de mică anvergură pe care le-a avut în ultimii trei ani nu-l recomandă pentru încă un mandat.

Cu toate acestea, îmi exprim speranța că menționarea acestor derapaje inadmisibile vor crea o comunicare constructivă în rândul brașovenilor și vor contribui la consolidarea eforturilor noastre comune de a construi un Brașov mai bun și mai prietenos cu cetățenii.” a transmis Raluca Maria Stancu, PSD Brașov