Acasă Actualitate Conservation Carpathia, planuri pentru reîmpădurirea munților Făgăraș

Conservation Carpathia, planuri pentru reîmpădurirea munților Făgăraș

0

Fundația Conservation Carpathia a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care anunță planuri mărețe pentru această toamnă. Fundația are ca scop reîmpădurirea munților Făgăraș în cele nouă pepiniere și două solarii pe care le administrează. Organizatorii spun că deja s-au plantat până acum peste 4 milioane de puieți din specii diverse.

„Avem mult de muncă și în această toamnă, căci în curând începem programul de plantare în șantierele de reconstrucție ecologică.

Primul pas pe care îl facem pentru a reconstrui pădurile Munților Făgăraș este să creștem puieți importanți pentru biodiversitate în cele nouă pepiniere și două solarii pe care le administrăm. Am plantat până acum peste 4 milioane de puieți de fag, ulm, paltin, brad, molid și scoruș, specii native, specifice arealului și nivelului de altitudine, și am refăcut 1991 de ha de pădure cu forță de muncă locală.

Muncim cot la cot cu oameni harnici, din satele învecinate Munților Făgăraș, care primesc un venit constant de-a lungul anului, prin activitățile de reconstrucție. Așa ne dorim să generăm venituri în comunitate și să sprijinim localnicii, căci pe lângă toate funcțiile ecologice pe care le are o pădure, ea susține și un întreg sistem social.”, a transmis Fundația Conservation Carpathia.

Articolul precedent„Zilele Sf Mihai”, tradiționala sărbătoare a comunității maghiare din Săcele
Articolul următorContinuă lucrările la pasajul de pe DN1 de la Predeal