Acasă Sport Conducerea Coronei se ocupă de Coliban și politică, în timp ce sportivii...

Conducerea Coronei se ocupă de Coliban și politică, în timp ce sportivii Brașovului participă în anonimat la Campionatul Mondial

Oficialii clubului sportiv municipal Corona sunt preocupați, asiduu, cu promovarea evenimentului politico-sportiv Crosul Olimpic (25 mai), organizat dinadins în devans, cu o lună mai devreme de Ziua Olimpică (23 iunie), pentru un „vânt din pupă” pentru candidatul cu… banii de la bugetul local.

Aflat în plină campanie electorală, primarul Coliban e mai important pentru a fi ridicat în slăvi pe canalele de comunicare ale clubului, în locul tinerei și valoroasei jucătoare internațională Alisia Boiciuc, care va participa cu echipa națională a României la Campionatul Mondial U20 de la Skopje (Macedonia). Pentru că pagina oficială a instituției ce se ocupă de sportul de performanță abundă cu anunțuri despre crosul electoral, nu despre sportivii și antrenorii de valoare și campionii din ograda proprie.

Mda, Allen Coliban învârte robinetul cu bani către Corona și e vital să rămână primar, că față de bugetul de 10 milioane de euro aprobat la începutul anului (cel mai mare buget din România al unui club susținut de o primărie de municipiu!) au apărut așa-zise noi necesități în 2024. Care, bineînțeles, trebuie acoperite cu alți bani din bugetul Brașovului.

Alisia Boiciuc Alin Bondar Corona Brasov Handbal Senioare
Felicitări și baftă alături de „tricolore” la Skopje, Alicia-Lorena Boiciuc!

Dacă de convocarea Alisiei a „uitat”, conducerea grupării în albastru și galben mai bine le-ar explica iubitorilor de handbal din Brașov cum de, în ciuda investițiilor serioase în echipa de senioare, multe milioane de la bugetul local, ne-am trezit în postura de a trăi cu sufletul la gură, până în ultima etapă din Liga Națională, când am evitat în ultimul moment o rușinoasă participare la turneul de baraj, de supraviețuire în lumea celor mici.

De meciul caraghios de la Brașov cu SCM Râmnicu Vâlcea (scor final 38-34, 16-23 la pauză pentru oaspete, 22-11 la finalul reprizei secunde pentru gazde) nu are sens să vorbim. Non-combatul trupei din Zăvoi era știut, preconizat, toată Sala Sporturilor aștepta numai confirmarea de pe tabelă, la fluierul final!

Managerul Alexandru Dedu, guralivul expert în handbal, ar trebui să iasă în față și să spună lucrurilor pe nume, cum de handbalul de la Corona e așa de jos la nivel de senioare. Sau va merge iarăși, pe burtă, pe ascuns, ca în cazul cumătrului Horea Păun (baschet masculin) și Marius Laslo (volei feminin), ale căror formații nu și-au îndeplinit obiectivele și pe nimeni nu interesează cum s-au cheltuit brașovenilor atât la înființarea lor, cât și în ultimul sezon, mai ales la transferuri și salarii.

Aaaa, și încă ceva pentru Al. Dedu: de ce nu a rămas Alin Bondar antrenor al senioarelor, deși era în obiectiv, și a fost înlăturat de la echipă, pentru a instala trei antrenori (Stamate, Brădeanu, Seifer-Ciobotaru) pentru un rezultat final de stagiune la granița dintre mediocritate și dezastru? Nu e loc de tăgadă: o dublă măsură mincinoasă și părtinitoare. Și încă a câta la Corona?!