Acasă Administrativ Conducerea CJ Brașov promite reforme la Compania Apa, dar încearcă să spele...

Conducerea CJ Brașov promite reforme la Compania Apa, dar încearcă să spele păcatele trecutului. Realitatea, însă, este alta!

0

În timp ce conducerea Consiliului Județean Brașov încearcă să liniștească spiritele și să convingă brașovenii că nu s-a putut interveni asupra salariilor nesimțite de la Compania Apa Brașov, realitatea arată cu totul altceva. Totul a fost posibil, dar nu s-a vrut!

Un mandat de director general la Compania Apa este de 4 ani, la fel ca și cele ale membrilor Consiliului de Administrație (CA). În 2020, la conducerea Primăriei Brașov se afla George Scripcaru (PNL), iar la conducerea Consiliului Județean Brașov era Adrian Veștea (PNL). Cele două instituții dețineau împreună 84% din acțiunile Companiei Apa, iar membrii Consiliului de Administrație erau numiți de aceștia.

Cine controla de fapt Compania Apa?

Nu există nicio îndoială că PNL avea controlul total asupra companiei. Membrii CA erau oameni de-ai lor, în frunte cu Gligoraș și Agafiței, instalați chiar în mandatul lui Adrian Veștea la Consiliul Județean. Din partea Primăriei Brașov, reprezentant în CA era Maria Oprea.

În acea perioadă, presa a semnalat în repetate rânduri problema salariilor uriașe, inclusiv Transilvania365 a scris despre risipa de la Compania Apa. Fostul director încasa deja mii de euro lunar, însă PNL nu a luat nicio măsură.

Ba mai mult, Adrian Gabor, pe atunci vicepreședinte al Consiliului Județean, a promis într-o ședință că va verifica activitatea Companiei Apa. Rezultatul? Niciunul! Promisiuni de ochii lumii, fără nicio acțiune concretă.

Se putea reduce salariul? Da! Dar nu s-a vrut!

Acum, liderii PNL vin și ne spun că nu se putea tăia din salariile uriașe, pentru că ar fi fost nevoie de despăgubiri. Fals!

Mandatul directorului a fost prelungit în 2020, exact în perioada în care PNL avea control total. Dacă ar fi vrut să elimine salariile nesimțite, ar fi putut interveni atunci, fără să plătească nicio despăgubire! Atunci s-au prelungit mandatele cu încă 4 ani. Dar n-au vrut, pentru că sistemul funcționa perfect pentru ei.

O voce puternică care a atras atenția asupra acestui dezmăț a fost Mihai Mohaci, fost prefect și parlamentar, care a semnalat în repetate rânduri problemele grave de la Compania Apa. La fel, Ionel Goidescu, fost consilier județean și actual parlamentar, a criticat aceste abuzuri. Dar cine i-a ascultat? Nimeni!

Brașovenii s-au săturat de “rotația cadrelor” în funcții bine plătite.

Acum, PNL încearcă să spele păcatele trecutului, dar brașovenii nu mai pot fi păcăliți. Este prea târziu pentru promisiuni de reformă!

Ani la rând, Compania Apa a fost folosită ca o vacă de muls pentru politicienii de partid. La fel ca Poșta Română, Rial și multe alte instituții publice, unde numirile politice sunt regula, nu excepția.

Ceea ce vor oamenii este competență, nu politicieni incompetenți, care nici măcar nu știu să scrie corect!

Brașovul are nevoie de profesioniști, nu de sinecuriști de partid! Iar Compania Apa trebuie să devină o instituție care lucrează pentru cetățeni, nu pentru buzunarele directorilor și ale politicienilor.