Acasă Social Concert inSuflu la Cetatea Feldioara, susținut de flautistul Matei Ioachimescu

Concert inSuflu la Cetatea Feldioara, susținut de flautistul Matei Ioachimescu

Duminică 13 august 2023, ora 17.00 la Cetatea Feldioara are loc un spectacol susținut de THE ROMANIAN FLUTE ENSEMBLE & MATEI IOACHIMESCU. Flautistul Matei Ioachimescu va fi prezent alături de șase dintre studenții săi, într-un concert, parte a turneului național inSuflu. Intrarea este liberă.

Flautistul Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, fiind recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru proiecte cross-over. A absolvit Universitatea de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit și este laureat al mai multor distincții și burse (de exemplu Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation).

Albumul său de debut, realizat împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat “Lumiere”, este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste  două  instrumente.

În postura de solist prezintă atât concerte clasice, cât și prime audiții ale unor compozitori contemporani, împreună cu orchestre filarmonice din țară și din străinătate. Este cunoscut pentru turneele naționale și europene: Legends, Electric, Romanian Rhapsody și La Vida Loca – proiectul cu succes internațional pe scene din România, Austria, Polonia și Estonia, care a adus în Martie 2019 albumul cu același nume lansat la casa de discuri ViennArt.

Pentru  activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de “Ambasador al Integrării” în anul 2013 de către Ministerul de Externe al Austriei. Din anul 2020, Matei Ioachimescu predă flautul la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.