Acasă Sănătate-Educație Comunele Teliu, Jibert și Părău, preselectate pentru a solicita fonduri europene pentru...

Comunele Teliu, Jibert și Părău, preselectate pentru a solicita fonduri europene pentru centre comunitare integrate

0
Vești excelente vin de la Ministerul Sănătății care lansează, din 10 noiembrie, un apel pentru 200 de centre comunitare integrate. Comunele Teliu, Jibert și Pârau au fost preselectate pentru a solicita astfel de fonduri.
Menționăm faptul că 200 de comunități vulnerabile din România vor putea solicita fonduri europene pentru a construi / renova și dota cu echipamente și mobilier centre care acordă asistență medicală primară împreună cu servicii de asistență socială.

Ministerul Sănătăţii lanseaza, din 10 noiembrie, un apel pentru 200 centre comunitare integrate pentru care ofera granturi de circa 200.000 Eur, 100% nerambursabili.

200 de comunitati vulnerabile din Romania vor putea solicita fonduri europene pentru a construi / renova si dota cu echipamente si mobilier aceste centre care acorda asistenta medicala primara impreuna cu servicii de asistenta sociala.
Un proiect depus la Ministerul Sanatatii va putea solicita maxim urmaroarele sume:
– 140.000 Euro pentru lucrarile de constructie/renovare
– 57.300 Euro pentru echipamente (vor fi fi achizionate centralizat de Ministerul Sanatatii si livrate fiecarui beneficiar/ primarie)
– 3.000 Euro pentru mobilier si publicitate
Sumele nu includ TVA.
Cererile de finantare vor fi depuse intre 10 noiembrie si 15 decembrie 2022 de catre primariile comunitatilor care figureaza pe
Documentatia completa a acestui apel se afla pe siteul Ministerului Sanatatii, finantator al acestei investitii:
O mentiune pentru judetul meu, Brasov: pe lista celor 200 de comunitati preselectate apar comunele Teliu, Jibert si Parau care vor putea solicita fonduri pentru a deschide un astfel de centru medico-social.” este anunțul făcut de către secretarul de stat Roxana Mînzatu.
Articolul precedentCastelul Bran, inclus în topul celor mai frumoase 26 de castele din Europa
Articolul următorVeteran de război, sărbătorit la cea de-a 94 aniversare de către camarazii din garnizoana Ghimbav