Acasă Actualitate Comprest atrage atenția! Containerele mari sunt pentru deșeurile voluminoase!

Comprest atrage atenția! Containerele mari sunt pentru deșeurile voluminoase!

Comprest atrage atenția brasovenilor că aceste containere de mari dimensiuni sunt strict pentru deșeuri voluminoase. Mulți dintre cetățeni au început să arunce în acestea tot felul de deșeuri, indiferent de mărime.

Până în data de 04.11.2023, în municipiul Brașov, sunt amplasate recipiente de mari dimensiuni, destinate colectării deșeurilor voluminoase. Și din experiența acestei campanii, ținem să reamintim că aceste recipiente sunt exclusiv destinate colectării deșeurilor voluminoase.

În acest moment, sistemul de colectare este organizat în municipiul Brașov astfel încât fluxurile de deșeuri să rămână separate. Operatorul de salubrizare asigură astfel colectarea, folosind 3 divizii separate: deșeuri menajere, deșeuri reciclabile și alte tipuri de deșeuri.

„Pentru a putea menține separate aceste fluxuri, este esențial ca fiecare dintre noi să depozităm deșeurile în recipientul corespunzător: eurocontainerele amplasate la platformă sau pubelele sunt destinate deșeurilor menajere/reciclabile, iar containerele de mari dimensiuni sunt destinate exclusiv deșeurilor voluminoase.

Menținerea fluxurilor separate eficientizează procesul de sortare și reintroducere în producție a produselor ce pot deveni resurse. Vă mulțumim pentru implicarea fiecăruia în vederea direcționării corecte a deșeurilor generate în Municipiul Brașov.”, spune Comprest.