Acasă Parlamentar de Brașov Comportamentele agresive din cadrul Camerei Deputaților vor fi sancționate cu reducere cu...

Comportamentele agresive din cadrul Camerei Deputaților vor fi sancționate cu reducere cu 50% a indemnizației și limitarea la 10 secunde a luărilor de cuvânt în cadrul plenului

Luni, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat propunerea Comisiei Juridice de sancționare a d-lui Dan Vîlceanu cu sancțiunea maximă de reducere cu 50% a indemnizației (pe o perioadă 6 luni) și limitarea la 10 secunde (pe o perioadă de 3 luni) a luărilor de cuvânt în cadrul plenului. Sancțiunea se aplică de azi!

„Această sancțiune a fost dictată din cauza comportamentului violent avut de Dan Vîlceanu, deputat neafiliat, față de colegul nostru Florin Roman, deputat PNL, la ședința de săptămâna trecută a Camerei Deputaților.

Am fost mereu împotriva manifestărilor violente în activitatea parlamentară, fie că sunt de natură fizică sau de natură verbală. Grupul parlamentar al deputaților PNL a dezavuat în permanență comportamentul violent, sens în care a inițiat toate proiectele de modificare a regulamentelor- împreună cu partenerii de coaliție- prin care sunt înăsprite sancțiunile aplicate pentru comportament inadecvat în exercitarea calității de parlamentar.

Vom continua să propunem înăsprirea Regulamentelor până când vom exclude orice formă de violență din comportamentul parlamentarilor!”, a declarat deputatul liberal, Gabriel Andronache.