Acasă National Colinele Transilvaniei primesc certificarea ca destinație ecoturistică

Colinele Transilvaniei primesc certificarea ca destinație ecoturistică

0

Trei județe, 260.000 de hectare de arii naturale protejate, 44 de comunități care oferă experiențe de suflet pentru turiștii români și străini. Biserici fortificate, situri UNESCO, case săsești tradiționale renovate și transformate în pensiuni, 600 de kilometri de trasee turistice marcate, pentru drumeție sau cicloturism, într-un peisaj natural pe care oamenii l-au menținut aici de sute de ani. 

Acestea sunt câteva dintre atributele Colinelor Transilvaniei, noua destinație ecoturistică care a primit certificarea de la Ministerul Antreprenorialului și Turismului. Zona se întinde pe o parte din teritoriul județelor Brașov, Mureș și Sibiu și este delimitată geografic de râurile Târnave, Hârtibaciu și Olt. Certificarea, obținută în urma unui proces de evaluare, recunoaște “dezvoltarea destinației Colinele Transilvaniei pe principii durabile” și va putea fi folosită în promovarea experiențelor turistice în zonă pe o perioadă de trei ani. 

Certificarea destinațiilor de ecoturism în România este realizată de Ministerul Turismului, https://turism.gov.ro/web/desemnarea-destinatiilor-ecoturistice/ pentru a promova zone în care se dezvoltă un turism sustenabil, bazat pe valori ale ariilor naturale protejate și ale comunităților locale. În prezent există alte trei destinații certificate în țara noastră, alături de Colinele Transilvaniei, și anume Țara Hațegului- Retezat, Țara Dornelor  și Eco-Maramureș. 
Articolul precedentLiderii PMP vin la Brașov!
Articolul următorHaos și pericol de accidente pe 13 Decembrie! (FOTO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.