Acasă Social Cod portocaliu de viscol în județul Brașov

Cod portocaliu de viscol în județul Brașov

0
Vremea va intra într-un proces de răcire. Există avertizări cod portocaliu și galben pentru zilele următoare. Fenomenele vizate includ intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă sub 50 de metri. Zonele afectate sunt local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.
”COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului
În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.
Notă: Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 14– 19 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m
Zone vizate: local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură
În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.” au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie RA.
Foto: arhivă
Articolul precedentCe a declarat Ana Predescu după trecerea la AUR
Articolul următorPregătiri pentru sezonul rece: montări panouri parazăpezi!