Acasă Sănătate-Educație CNE a lansat o serie de propuneri importante destinate noii forme a...

CNE a lansat o serie de propuneri importante destinate noii forme a Statutului Elevului

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a lansat o serie de propuneri importante destinate noii forme a Statutului Elevului, care vizează îmbunătățirea condițiilor educaționale și a drepturilor acestora în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar, scrie DC News.

Una dintre propunerile-cheie constă în introducerea Curriculumului la Decizia Elevului din oferta școlii (CDEOŞ), oferind astfel elevilor libertatea de a alege cel puțin una din trei opțiuni pentru disciplinele opționale pe care le studiază anual. Aceasta ar asigura o mai mare flexibilitate în abordarea materiilor opționale, fie în cadrul unor module, fie printr-o abordare modulară.

De asemenea, CNE propune acordarea de sprijin pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES), garantându-le accesul la un sistem de sprijin organizat pe patru niveluri, care să vizeze adaptările curriculare și suportul educațional adecvat nevoilor specifice ale acestora.

CNE pledează pentru dreptul celor cu boli cronice sau afecțiuni care necesită tratament sau monitorizare medicală, de a avea acces la procese individualizate de învățare în unitățile sanitare unde sunt tratați sau monitorizați, sub programul „Școala din spital”. Acești elevi ar putea accesa și orele de curs online, conform situației.