Acasă Social CNAIR a lansat licitația pentru reparații la un viaduct construit în 1983...

CNAIR a lansat licitația pentru reparații la un viaduct construit în 1983 la Siriu, pe DN 10 Buzău-Brașov

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a lansat licitația pentru lucrări de reparații curente la viaductul Grămătic, în zona Siriu, pe DN 10 Buzău-Brașov. Viaductul Valea Grămătic/Lunca Jariștei din zona de munte a județului Buzău a fost construit în 1983 și are o lungime totală de 168 metri.

Lucrările durează 12 luni, valoarea estimată este de 13 milioane lei, fonduri de la Buget, iar după finalizarea lucrărilor CNAIR poate ridica restricția de tonaj de 30 de tone de pe Valea Buzăului. Drumul Național 10 Buzău-Brașov asigură legătura între Muntenia și Transilvania, are o singură bandă/sens, iar în județul Buzău tasări și alunecări de teren. Ultima intervenție majoră a CNAIR au fost reparațiile capitale la Siriu, viaductul Giurca. În sezonul estival, DN 10 Buzău-Brașov este intens circulat, cu numeroși turiști spre și dinspre Buzău, informează economedia.ro.

„Podul este construit în curbă, are o suprastructură din beton precomprimat cu infrastructura din beton armat și fundații curente, cu cinci deschideri, de 30 și două de 33 metri, traversează Valea Grămăticului în localitatea Lunca Jariștei din județul Buzău la km. 90. Lungimea totală a podului este de 168,3 metri, cu o lățime a părții carosabil de 7,80 metri și două trotuare de 1,25 metri. Schema statică este de grindă simplu rezemată”, conform descrierii tehnice.

Foto: economedia.ro