Acasă Actualitate Clujul primeste titluri, Brasovul organizeaza forumuri!

Clujul primeste titluri, Brasovul organizeaza forumuri!

0

În timp ce Brașovul organizeaza forumuri, Clujul a fost nominalizat în primele 10 orase inteligente si neutre din punct de vedere climatic!

În anul 2022, Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat în cadrul Misiunii Comisiei Europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, asumându-și direcția clară de accelerare a neutralității climatice. În mai puțin de un an, acesta a ajuns deja între primele 10 orașe inteligente la nivel european. Mai mult de atât, Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, spune că acest titlu pe care municipiul l-a primit ar putea facilita mai multe finanțări europene, naționale, regionale, dar și private.

Între timp, la Brașov se organizează forumuri, spectacole și concerte, care nu au un beneficiu asupra orașului și cetățenilor pe termen lung. Investiții nu prea există, iar administrația locală se mulțumește cu lucruri simple.

„Clujul în rândul primelor 10 orașe din Uniunea Europeană! În prezența Comisarului European, Maroš Sefcovic, vicepreședinte al Comisiei Europene: Cluj-Napoca a primit EU Mission Label Climate Neutral & Smart Cities. Azi, dintr-un total de 100 orașe înscrise în competiție, 10 au primit acest Titlu.

În anul 2022, Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat în cadrul Misiunii Comisiei Europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, asumându-și direcția clară de accelerare a neutralității climatice.

Eticheta Misiunii are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene, naționale și regionale, dar și la investițiile private.”, a transmis Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca.

Articolul precedentVIDEO. ”Oameni faini la Brașov”! Invitat Nicoleta Munteanu, vicepreședinte CONAF, realizator Cristi Florea
Articolul următorO brașoveancă a obținut locul 7 la Cupa României de Scrimă