Acasă Social Clujul are a treia cea mai frumoasă grădină botanică din România, în...

Clujul are a treia cea mai frumoasă grădină botanică din România, în timp ce Brașovul e pe zero la acest capitol

0

Luna aprilie este momentul ideal pentru a te bucura de o plimbare în grădinile botanice și parcurile dendrologice ale țării și a te delecta cu splendoarea naturii, a pomilor înfloriți și a florilor de primăvară. Grădinile botanice reprezintă o oază de liniște si culoare, fiind o destinație populară atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Mai mult decât atât, s-a dovedit că interacțiunea cu natura și cu „aerul liber” ajută la reducerea stresului, îmbunătățește nivelul de fericire și promovează starea generală de bine.

Dar care sunt cele mai frumoase grădini botanice și parcuri dendrologice din țară? Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din România pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Cele mai bine cotate grădini botanice se află în Iași, Craiova și ClujClujul ocupă locul 3 în topul celor mai bine cotate grădini botanice și locul 6 în clasamentul nostru general cu cele mai frumoase grădini și parcuri dendrologice.

O surpriză foarte plăcută o reprezintă grădinile din orașe mici sau mijlocii precum HunedoaraCareiSimeriaJibou sau Galați care au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situează printre cele mai frumoase și bine îngrijite grădini din România.

Care sunt grădinile botanice cu cei mai mulți vizitatori? Grădinile botanice din marile orașe, cum sunt Cluj-Napoca, București și Iași sunt cele mai vizitate din România. Grădina botanică din Cluj a avut în 2023 peste un sfert de milion de vizitatori, cele mai aglomerate luni fiind aprilie, mai și iunie.

Lista completă a celor mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din țară poate fi consultată aici.